αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑπάντηση στο ερώτημα: Πρέπει τελικά να κάνεις «ασφαλή κατάργηση» του USB από τον υπολογιστή;

Απάντηση στο ερώτημα: Πρέπει τελικά να κάνεις «ασφαλή κατάργηση» του USB από τον υπολογιστή;

Το εικονίδιο ασφαλούς κατάργησης συσκευών είναι κάτι που ένας χρήστης υπολογιστή αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που το αγνοούν. Πρέπει όμως να δίνουμε σημασία τελικά, όπως αναφέρει το Digitallife.gr.

Αν σας ζητήσουν να αφαιρέσετε ένα USB, ενώ περνάτε στοιχεία σε αυτό, εξυπακούεται ότι θα αρνηθείτε να το κάνετε. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστρέψει τα δεδομένα που γράφονται στο δίσκο.

Ωστόσο, ακόμα και όταν το USB σας δε βρίσκεται σε ενεργή χρήση, η απότομη εξαγωγή του δίσκου θα μπορούσε ακόμη να καταστρέψει τα δεδομένα σας. Αυτό συμβαίνει λόγω της διαδικασίας του cache που χρησιμοποιείται από τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα. Έτσι, οι πληροφορίες δε γράφονται αμέσως στη μονάδα USB. Αντ ‘αυτού, είναι πιθανό κάποιες πληροφορίες να αποθηκεύονται στη μνήμη RAM του υπολογιστή σας.

Όταν δίνετε μια εντολή αντιγραφής, το λειτουργικό σύστημα περιμένει για την ολοκλήρωση μιας σειράς αιτημάτων και στη συνέχεια ικανοποιεί τα αιτήματα αυτά με τη μία. Έτσι, είναι δυνατόν να καταστρέψει κάποια δεδομένα, αν αφαιρέσετε απότομα μια μονάδα USB.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =