αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν ψάχνεις για remote δουλειές, πρέπει να το δείξεις στο βιογραφικό σου. Εδώ είναι ο απλός τρόπος

Αν ψάχνεις για remote δουλειές, πρέπει να το δείξεις στο βιογραφικό σου. Εδώ είναι ο απλός τρόπος

Το μοντέλο της remote εργασίας καλά κρατεί. Και πάντα υπάρχουν ευκαιρίας. Πρόσφατα κάναμε την συνέντευξη με την Κάτε Χανιώτη που δουλεύει remote από το σπίτι της στου Γκύζη για εταιρία στο Ντουμπάι.

Ως άτομο που αναζητά εργασία, όταν γράφετε το βιογραφικό σας, πρέπει να συμπεριλάβετε τα πιο σχετικά επιτεύγματά σας και μερικές λέξεις-κλειδιά από την περιγραφή της θέσης εργασίας.

Αλλά μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε το βιογραφικό σας ως ευκαιρία για να ενημερώσετε έναν υποψήφιο εργοδότη εάν θέλετε να εργαστείτε εξ αποστάσεως, επιτόπου ή υβριδικά.

Δεν είναι ποτέ νωρίς για να ενημερώσετε έναν πιθανό εργοδότη για το είδος του μοντέλου εργασίας που αναζητάτε, λέει στο CNBC η Stefanie Fackrell, σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού που έχει εργαστεί στο κομμάτι των προσλήψεων σε εταιρείες όπως η Google και η Nvidia. Δείτε πώς να το κάνετε.

«Ανοιχτός/η σε remote εργασία, υβριδικό μοντέλο, με φυσική παρουσία» κ.λπ.

Στην κορυφή του βιογραφικού σας, γράφετε μερικές βασικές πληροφορίες. Αυτό περιλαμβάνει το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση email και την τοποθεσία σας. «Μην αναφέρετε την πλήρη διεύθυνσή σας, αυτό είναι… σαν τη δεκαετία του 1980», λέει η Fackrell. «Αλλά αναφέρετε την τοποθεσία σας», συμπληρώνει.

Ακριβώς κάτω από αυτό, λέει, μπορείτε να προσδιορίσετε τις ρυθμίσεις εργασίας που προτιμάτε. Προσθέστε μια παρένθεση που λέει, «Ανοιχτός/η σε remote εργασία, υβριδικό μοντέλο, με φυσική παρουσία, ανοιχτός/η σε μετεγκατάσταση» κ.λπ. — για να δείξετε την στόχευση σας.

Μερικές φορές οι περιγραφές θέσεων εργασίας δεν είναι 100% σαφείς σχετικά με το τι προσφέρει ένας εργοδότης. Μια αγγελία μπορεί να λέει “remote”, αλλά το remote δεν σημαίνει απαραίτητα εργασία από οπουδήποτε, λέει η Fackrell.

Και ακόμα κι αν η περιγραφή της θέσης είναι σαφής, το να ενημερώσετε εκ των προτέρων έναν υπεύθυνο προσλήψεων σε τι είστε ανοιχτοί μπορεί να τους γλιτώσει από κάποια σύγχυση σχετικά με το γιατί υποβάλλετε αίτηση και εάν είστε ή όχι κατάλληλος υποψήφιος για να προχωρήσετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν κάνετε αίτηση για θέσεις εργασίας μακριά από την βάση σας.

Η συμπερίληψη των προτιμήσεών σας δεν θα σας δώσει απαραίτητα την θέση — πρέπει επίσης να πληρείτε τις προϋποθέσεις για τον ρόλο. Αλλά από την οπτική γωνία του υπεύθυνου προσλήψεων, «Απλώς νομίζω ότι είναι χρήσιμο», λέει ο Fackrell. Και είναι μια λιγότερη ερώτηση που θα πρέπει να κάνουν, αν τελικά κλείσετε μια συνέντευξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =