22/01/25

Αν ο στόχος σου είναι να έχεις μία πιο χαρούμενη ζωή, εδώ είναι 5 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις

Υπάρχουν πράγματα στον εαυτό σας που θα θέλατε να μπορούσατε να αλλάξετε.

Βλέπεις άλλους ανθρώπους να ζουν αυτό που θεωρείς ως φανταστικές ζωές και πιστεύεις ότι θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο. Αλλά δεν κάνετε καμία προσπάθεια να αλλάξετε.

Έχετε προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά δεν τα καταφέρατε.

Αλλά σκεφτείτε το εξής: προσπαθείτε να αλλάξετε με τους σωστούς τρόπους; Ξέρετε ποια πράγματα πρέπει να αλλάξετε στον εαυτό σας για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Καθώς σκέφτεστε πώς να γίνετε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, παρακάτω είναι 5 πράγματα στα οποία ίσως πρέπει να εργαστείτε.

Αν θέλετε να να ζήσετε μια πιο χαρούμενη ζωή, εδώ είναι 5 πράγματα που πρεπει να αλλάξετε.

1. Οι προτεραιότητές σας.

Αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Γενικά έχουμε μια ιδέα για τα πράγματα ή τα άτομα στα οποία πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα. Αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα ή οι άνθρωποι που δίνουμε προτεραιότητα είναι πολύ διαφορετικά.

Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στα παιδιά μας. Αλλά… όταν μας καλεί το γραφείο μας στο κινητό, προσπαθούμε γρήγορα να το σηκώσουμε ακόμα κι αν βρισκόμαστε στη μέση μιας συζήτησης με τα παιδιά μας.

Μπορεί να ισχυριστούμε ότι δίνουμε προτεραιότητα στο να είμαστε χωρίς χρέη, αλλά η επιλογή για τις πληρωμές μας είναι η πιστωτική μας κάρτα.

Εξετάστε τη ζωή σας και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Τι έχετε προτεραιότητα; Ποιον/α βάζεις πρώτο στη ζωή σου; Αυτά στα οποία δίνετε προτεραιότητα ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σας;

Αν όχι, ήρθε η ώρα για μια σημαντική προσαρμογή στις προτεραιότητές σας.

2. Η νοοτροπία σας.

Έχετε θετική ή αρνητική νοοτροπία; Είναι το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Έχει νόημα να προσπαθείς να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο αν η νοοτροπία σου είναι αρνητική; Εάν δεν πιστεύετε ότι θα προκύψει κανένα καλό από αυτό, τότε γιατί να μπείτε σε όλο αυτό τον κόπο;

Σίγουρα, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι η νοοτροπία σας. Γιατί, αν είσαι ήδη ηττημένος στο μυαλό σου, σύντομα θα ακολουθήσουν οι πράξεις και η συμπεριφορά σου.

Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου και να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορείτε να έχετε οποιοδήποτε είδος επιτυχίας στη ζωή.

Πρέπει να εμπιστεύεστε ότι έχετε τις δεξιότητες και την ικανότητα να κάνετε αυτό που επιθυμείτε.

3. Τα άτομα που έχεις γύρω σου.

Η αλήθεια είναι ότι το να αλλάξετε τη ζωή σας θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξετε τους φίλους ή τους συνεργάτες σας.

Εάν π.χ. η σχέση σας είναι τοξική, υπάρχει ένα όριο στο πόσο καλά μπορείτε να αισθάνεστε για τον εαυτό σας ή τη ζωή σας. Μια τοξική σχέση, είτε πλατωνική είτε ρομαντική, επαγγελματική ή προσωπική, θα σαμποτάρει πάντα άλλους τομείς της ζωής σας επειδή σας επηρεάζει ψυχολογικά, συναισθηματικά και μερικές φορές σωματικά.

Οι τοξικές σχέσεις δεν αξίζει καν να προσπαθήσεις να τις διαχειριστείς. Κάτι τέτοιο θα σας εμποδίσει να κάνετε μια μόνιμη αλλαγή στη ζωή σας.

4. Η προσκόλλησή σας στο παρελθόν.

Το να αφήσετε το παρελθόν πισω, είναι ένα κρίσιμο βήμα που πρέπει να κάνετε για να αλλάξετε τον εαυτό σας από αυτό που είστε σε αυτό που θέλετε να γίνετε.

Πρέπει να αφήσεις αυτό που εσύ ή άλλοι άνθρωποι νόμιζες ότι ήσουν και να μπεις στο άτομο που θέλεις να γίνεις.

Το μέλλον είναι άγνωστο και αυτό μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό. Υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τα βήματα/τις αποφάσεις που παίρνετε. Μπορεί να είναι δελεαστικό να κρατηθεί κανείς στο παρελθόν. Αν και δεν σας κάνει ευτυχισμένους προς το παρόν, είναι οικείο και άνετο. Αλλά ποτέ δεν θα ξέρετε με σιγουριά αν παίρνετε τη σωστή ή λάθος απόφαση μέχρι να αφήσετε το παρελθόν σας.

5. Η διαχείριση του χρόνου σας.

Πώς περνάτε τον χρόνο σας; Από την ώρα που ξυπνάς τα πρωινά, βιάζεσαι να πας από τη μια δουλειά στην άλλη;

Εάν ο χρόνος περνάει και δεν μπορείτε να εξηγήσετε τι καταφέρατε, πρέπει να κάνετε έναν απολογισμό του πώς περνάτε τις μέρες σας. Στη συνέχεια, κάντε κάποιες αλλαγές, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας.

Περνάτε ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας scroll από δημοσίευση σε δημοσίευση ή παρακολουθώντας το ένα βίντεο μετά το άλλο; Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε μια αποτοξίνωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μια ή δύο μέρες για να καταλάβετε πόσος χρόνος φεύγει εκεί.

Θα μπορούσατε ακόμη και να επεκτείνετε την αποτοξίνωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να συμπεριλάβετε την τηλεόραση, τα βιντεοπαιχνίδια και οτιδήποτε άλλο σας κάνει να χάνετε την αίσθηση του χρόνου. Κατά την περίοδο της αποτοξίνωσης, δουλέψτε για να ολοκληρώσετε τα έργα που έχετε αναβάλει, περάστε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή διαβάστε ένα βιβλίο.

Δώστε προσοχή στο πώς περνάτε τις μέρες σας. Κοιτάξτε πόσο χρόνο δίνετε για να κάνετε μια δουλειά που έχει νόημα για εσάς και πόσο χρόνο χάνετε. Αλλάξτε τον τρόπο που περνάτε τον χρόνο σας, ώστε να ζήσετε μια ζωή πιο εστιασμένη και γεμάτη αντίκτυπο.

Γιάννης Μπελεγρίνης
Γιάννης Μπελεγρίνης
Ο Γιάννης Μπελεγρίνης είναι δημοσιογράφος και ιδρυτής του itspossible.gr. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του διαδρομή, κάνοντας την πρακτική του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» στο τμήμα του οικονομικού ρεπορτάζ. Στη συνέχεια εργάστηκε σε αρκετά ελληνικά ΜΜΕ όπως η Huffington Post Greece, ο Όμιλος του ANT1 και το Startup.gr.

TOP STORIES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × three =