αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν ξοδεύεις χρόνο σε αυτά τα 6 tasks, τότε «σκοτώνεις» την παραγωγικότητα σου

Αν ξοδεύεις χρόνο σε αυτά τα 6 tasks, τότε «σκοτώνεις» την παραγωγικότητα σου

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες και CEOs έχουν ένα πρόβλημα: Δεν έχουν χρόνο. Πάντα θελουν λίγο παραπάνω, πάντα δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν όλα τα tasks. Ο χρόνος είναι ένας πόρος τον οποίο… δεν μπορούμε να αποθηκεύσουμε για αργότερα. Επίσης, είναι αυτό που όλου ζητούν από εσένα. Θέλουν «λίγο από τον χρόνο» σου.

Οι περισσότεροι businessmen ξοδεύουν χρόνο σε πράγματα που δεν αξίζουν τον κόπο. Αυτό συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους. Καταρχήν, δεν μπορούν να αξιολογήσουν σωστά τις προτεραιότητες τους. Δεύτερον, καταπιάνονται με καθήκοντα χαμηλής αξίας, γνωρίζοντας το. Γιατί; Πιστεύουν ότι μπορούν να τα κάνουν καλύτερα. Πιθανότατα μπορούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ασχοληθούν.

Εάν μια εργασία δεν είναι υψηλής αξίας για εσένα, μην το κάνεις- ακόμα κι αν χρειάζεται κάποιος άλλος δέκα φορές περισσότερο χρόνο για να το κάνει. Το αμερικανικό Inc.com, παραθέτει 6 tasks με τα οποία ΔΕΝ πρέπει να ασχολείσαι προσωπικά. Αν καταπιαστείς με κάποια από αυτά, τότε είναι πιθανό να «σκοτώσεις» την παραγωγικότητα σου.

1- Προγραμματισμός συναντήσεων και κλήσεων: Δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά είναι σημαντικό. Δεν χρειάζεται να το αφήσεις στην τύχη του. Απλά δημιούργησε μπλοκ χρόνου για διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων και στη συνέχεια άφησε κάποιον άλλο να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες. Ή έχε ένα App που θα αυτοματοποιήσει τη διαδικασία.

2- Ταξινόμηση emails: Ξοδεύουμε πολύ χρόνο κάθε ημέρα για να ταξινομήσουμε τα emails στο inbox μας. Και να απαντήσουμε σε αυτά που πρέπει. Ανέθεσε την ταξινόμηση σε κάποιον βοηθό. Και στη συνέχεια ασχολήσου μόνο με τα σημαντικά μηνύματα.

3- Επεξεργασία και διόρθωση: ΟΚ στην εποχή της «αυτόματης διόρθωσης» τα ορθογραφικά και τυπογραφικά λάθη έχουν μειωθεί. Ωστόσο, αν κάθεσαι να ελέγχεις κάθε email που στέλνεις, χάνεις πολύ χρόνο. Το ίδιο π.χ. και σε ένα άρθρο που ανεβάζεις σε ένα blog. Και εδώ, είναι καλό να έχεις κάποιον άλλο να κάνει τις όποιες διορθώσεις. Σύντομα μάλιστα, αυτός θα μάθει και τον τρόπο γραφής σου.

4- Συλλογή και ενοποίηση πληροφοριών: Αν διαχειρίζεσαι αρκετές ομάδες, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που πρέπει να συγκεντρωθούν και να οργανωθούν. Ένας βοηθός ή project manager μπορεί να βοηθήσει και εδώ.

5- Έρευνα και συλλογή δεδομένων: Οι καλές αποφάσεις απαιτούν καλά δεδομένα. Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν. Και είναι χρονοβόρο να συγκεντρωθούν. Σκέψου να χρειάζεται να ψάξεις σε πολλές πλατφόρμες ή sites για να βρεις αυτό που θες.

6- Κρατήσεις και επιβεβαιώσεις ταξιδιών: Ναι, και αυτό θέλει χρόνο. Ειδικά αν ψάχνεις πάντα… την οικονομικότερη προσφορά. Εκτός από όλα τα άλλα, θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι καλοί στο να βρίσκουν τις καλύτερες προσφορές. Άρα αν ασχολείσαι με αυτό το task τρως πολύ χρόνο και μπορεί να μην έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα. Ίσως μια ταξιδιωτική υπηρεσία μπορεί να σε βοηθήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − ten =