αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν νιώθεις ότι ο χρόνος σου δεν φτάνει, εδώ είναι 3 «μαγικά» tips για να φτάσεις στον στόχο σου

Αν νιώθεις ότι ο χρόνος σου δεν φτάνει, εδώ είναι 3 «μαγικά» tips για να φτάσεις στον στόχο σου

Πότε ήτα η τελευταία φορά που έφτασες στο τέλος της ημέρας και είπες: «Ναι, τα έκανα όλα σήμερα. Τώρα έχω όλο αυτόν τον επιπλέον χρόνο. Τι πρέπει να κάνω τώρα;». Μάλλον έχεις πολύ καιρό να το πεις.

Όπως σημειώνει σε άρθρο του το Entrepreneur.com, δεν υπάρχει… ποτέ αρκετός χρόνος. Ακόμα κι αν έχεις εξαντλήσει τα περιθώρια, θέλεις ακόμα περισσότερα. Περισσότερο χρόνο. Περισσότερα πράγματα να κάνεις.

Θέλεις να κάνεις την επιχείρηση σου να «τρέξει». Θέλεις να πας γυμναστήριο. Θέλεις να κάνεις περισσότερα πράγματα με την οικογένεια σου. Ο χρόνος ποτέ δεν είναι όμως αρκετός. Ποια είναι η λύση σε όλα αυτά; «Πρέπει να δημιουργήσεις χρόνο» τονίζεται στο ίδιο άρθρο του αμερικάνικου site.

Και παραθέτει 3 τρόπους για αν δημιουργήσεις χρόνο και να φτάσεις στον στόχο σου:

1- Αποφάσισε ότι «τώρα» είναι στιγμή: Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις το έργο για το οποίο περιμένεις. Τώρα είναι η ώρα για να ξεκινήσεις να κάνεις βήματα προς τον στόχο σου. Δοκίμασε να βρεις μέσα σε 15 λεπτά ιδέες και να δημιουργήσεις ένα πλάνο έτσι ώστε να φτάσεις στον στόχο σου μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Κάτι παρόμοιο έχει πει άλλωστε και ο ιδρυτής του Instagram, Kevin Systrom: «Αν έχεις μια ιδέα, ξεκίνα σήμερα. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να το κάνεις».

2- Ανέλαβε δράση: Κάνε ένα πράγμα που θα σε στρέψει προς την κατεύθυνση που θες να κινηθείς. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι υπερβολικό. Επέλεξε κάτι άμεσα εφικτό. Για παράδειγμα, αν θέλεις να αθληθείς, πήγαινε τώρα για έναν περίπατο. Κάνε το ίδιο και για άλλους στόχους της καθημερινότητας, και πραγματοποίησε τις κινήσεις σου άμεσα.

3- Βρες έναν υπεύθυνο συνεργάτη: Έρευνες έχουν δείξει ότι φτάνουμε πιο εύκολα στους στόχους μας, όταν μοιραζόμαστε το ταξίδι. Είναι σημαντικό αν βρούμε κάποιον που είναι υπεύθυνος. Έτσι θα μπορέσουμε να του εξηγήσουμε τους στόχους μας και αυτός θα μας κρατά σε εγρήγορση ακόμα και όταν… λοξοδρομούμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =