αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν μια αγγελία εργασίας έχει αυτά τα 4 στοιχεία, τότε μάλλον πρέπει να μείνεις μακριά

Αν μια αγγελία εργασίας έχει αυτά τα 4 στοιχεία, τότε μάλλον πρέπει να μείνεις μακριά

Ναι, είναι αλήθεια ότι οι αγγελίες εργασίας είναι ένας από τους βασικούς τρόπους για να βρεις δουλειά. Παλιότερα έψαχνες μέσα στις σχετικές εφημερίδες, τώρα η διαδικασία γίνεται κυρίως μέσα από τα sites αναζήτησης εργασίας. Και όντως μπορείς να βρεις μια θέση με αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε, αν στείλεις το βιογραφικό σου π.χ. σε 30 μεριές, είναι πιθανό κάποιοι από αυτούς να σε καλέσουν για συνέντευξη. Και να ακούσεις το πολυπόθητο «προσλαμβάνεστε» λίγο μετά.

Τώρα όμως θα δούμε την άλλη πλευρά. Διότι δεν είναι όλες οι αγγελίες αξιόλογες. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η ανεργία παραμένει ψηλά. Και άρα κάποιοι εργοδότες θα θελήσουν ίσως… να το εκμεταλλευτούν, προσφέροντας πολύ λίγα, και ζητώντας πάρα πολλά.

Το It’s Possible παρουσιάζει τα 4 σημάδια που δείχνουν ότι μια αγγελία δεν είναι και τόσο καλή. Και μάλλον πρέπει να επικεντρωθείς σε μια άλλη για να μη χάσεις τον χρόνο σου.

1# Ασαφής περιγραφή εργασίας. Ένας εργοδότης που θέλει να κάνει μια σοβαρή δουλειά και να βρει τον σωστό εργαζόμενο, περιγράφει ακριβώς αυτό που θέλει στην αγγελία. Αν δεις μια αγγελία με γενικότητες και χωρίς να καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά τι ακριβώς ζητάει, πιθανότατα δεν είναι μια καλή περίπτωση.

2# Ζητούν πάρα πολλά προσόντα, για θέσεις «χαμηλής κλίμακας». Δεν είναι κακό να δουλέψει κάποιος, έστω και part-time, ως πωλητής, ντελίβερι ή σερβιτόρος. Ωστόσο, αν δεις αγγελίες που ζητούν άτομα για μια τέτοια θέση, και βάζουν ως απαραίτητη προϋπόθεση το πτυχίο πανεπιστημίου, το μεταπτυχιακό, τις 2+ ξένες γλώσσες και άλλα επαγγελματικά προσόντα που σίγουρα δεν θα πληρωθούν, είναι καλύτερο να αναζητήσεις αντίστοιχες αγγελίες που δεν θα ζητούν τόσα πολλά.

3# Δεν αναφέρει καθόλου τι προσφέρει η εταιρία. Ίσως το έχεις δει. Κάποιες αγγελίες αναλύουν εκτενώς τι προσόντα πρέπει να έχει ένας υποψήφιος, αλλά δεν λένε λέξη για το τι προσφέρει η εταιρία στο άτομο που θα επιλεχθεί. Γιατί πιθανότατα δεν έχει να προσφέρει πάρα πολλά…

4# Όταν σου λένε ότι… πρέπει να πας από κοντά. Υπάρχει και μια νέα μόδα τα τελευταία χρόνια. Να σε εντοπίσει ένας εργοδότης (π.χ. μέσα από τα social media), να σου πει ότι έχει μια «καλή επαγγελματική πρόταση» για εσένα, αλλά να μην σου αποκαλύπτει λεπτομέρειες. Ζητώντας να πας σε ένα ραντεβού από κοντά για να το συζητήσετε και να σου αποκαλύψει λεπτομέρειες. Οκ, δεν χάνεις πολλά να πας. Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι αξιόλογο. Άλλωστε, αν είχε όντως μια καλή πρόταση, λογικά θα σου παρουσίαζε όλες τις λεπτομέρειες ακόμα και από το τηλέφωνο, για να σε δελεάσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =