αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν μάθεις αυτά τα 6 life lessons στα 20s σου, ο μελλοντικός εαυτός σου θα σε ευχαριστεί

Αν μάθεις αυτά τα 6 life lessons στα 20s σου, ο μελλοντικός εαυτός σου θα σε ευχαριστεί

Η δεκαετία των 20 είναι συναρπαστική στην ζωή κάθε ανθρώπου. Είναι τότε που έχεις τελειώσει το σχολείο, ξεκινάς τις σπουδές και συνήθως βρίσκεις την πρώτη σου δουλειά. Είναι τότε που κάνεις τους πρώτους φίλους, πέρα από αυτούς που είχες ως παιδί. Και σίγουρα τα 20s είναι μια περίοδος ανάπτυξης.

Αυτό είναι κάτι που να έχεις στον μυαλό σου. Πρέπει να πάρεις τα χρήσιμα μαθήματα που θα σε βοηθήσουν να εξελιχτείς σε όλα τα επίπεδα. Στα 20s ουσιαστικά μπορείς να βάλεις τις βάσεις για την υπόλοιπη ζωή σου. Σε άρθρο του Medium.com διαβάζουμε για τα 6 life lessons που μπορείς να μάθεις στα 20s σου και ο μελλοντικός σου εαυτός θα σε ευχαριστεί.

1# Μην προσπαθείς να προβλέψεις το ποιος θα είσαι στο μέλλον. Όχι, σε αυτή την ηλικία δεν μπορείς να ξέρεις ποιος θα είσαι σε 5 χρόνια. Ούτε σε ένα χρόνο. Αρκετές φορές οι νέοι αναλώνονται στο να προσπαθούν να προβλέψουν το μέλλον και τελικά δεν ζουν τη στιγμή. Κι όμως, είναι η τωρινή στιγμή αυτή που θα διαμορφώσει το μέλλον σου. Άρα κάνε ότι είναι να κάνεις τώρα, και δώσε όλη σου την ενέργεια εκεί.

2# Το Κόστος Ευκαιρίας. Πρέπει να μάθεις να «κοστολογείς» τον χρόνο σου και τις κινήσεις που κάνεις. Είναι το λεγόμενο Κόστος Ευκαιρίας. Αξίζει να ξοδέψεις χρόνο ή κόπο για κάτι; Αν ναι, κάνε το. Αν όχι, τότε μην το κάνεις και δημιούργησε χρόνο για κάτι άλλο.

3# Γίνε επιχειρηματίας. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνεις. Το ρίσκο είναι μικρότερο. Λογικά δεν έχεις παιδιά να σε περιμένουν να τα ταΐσεις ή λογαριασμούς να τρέχουν. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα φτάσεις στην επιτυχία κατευθείαν. Αλλά είναι η σωστή στιγμή για να δοκιμάσεις τις δικές σου ιδέες εκεί έξω.

4# Βρες ένα μέντορα. Κάποιον που έχει ήδη φτάσει εκεί που θέλεις να πας. Οι μέντορες σας επιτρέπουν να βλέπετε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους και να μεγαλώνετε με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό.

5# Επένδυσε τον χρόνο σου, μην τον ξοδεύεις. Συνήθως το μόνο που έχεις στα 20s σου είναι ο χρόνος. Το πως θα τον ξοδέψεις είναι σημαντικό. ‘Η μάλλον πρέπει να τον επενδύσεις, όχι να τον ξοδέψεις. Μην σπαταλάς χρόνο μόνο μπροστά στην τηλεόραση. Δοκίμασε να μάθεις μερικά νέα skills, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να ξεκινήσεις ένα δικό σου project.

6# Bonus: Θυμήσου να ξεκουράζεσαι. Μην ξεχνάς να ξεκουράζεσαι και να διασκεδάζεις. Τίποτα δεν γίνεται μέσα σε μια ημέρα. Έχεις μπροστά σου ένα μακρύ ταξίδι, κι αν δεν υπάρχουν στιγμές διασκέδασης τότε δεν θα αντέξεις. Διασκέδασε την διαδρομή. Ναι, τα 20s είναι είναι χρόνια ανάπτυξης, αλλά είναι επίσης χρόνια διασκέδασης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + eleven =