αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν μάθεις αυτά τα 6 μαθήματα στα 20s σου, ο μελλοντικός εαυτός σου θα σε ευχαριστεί

Αν μάθεις αυτά τα 6 μαθήματα στα 20s σου, ο μελλοντικός εαυτός σου θα σε ευχαριστεί

H δεκαετία των 20s ίσως είναι η πιο συναρπαστική στην ζωή ενός ανθρώπου. Είναι εκεί που αναπτύσσεσαι, μπορείς να κάνεις τολμηρές επιλογές, να πειραματιστείς, να έχεις ακόμα και αποτυχίες. Ναι, δεν πειράζουν ούτε οι αποτυχίες, είσαι 20- 22- 27 χρονών. Είναι μια φάση της ζωής σου, όπου μπορείς να βάλεις τις βάσεις για ένα καλύτερο επαγγελματικό (και όχι μόνο) μέλλον.

Είναι όμως και μια περίοδος που πρέπει να πάρεις χρήσιμα μαθήματα. Έτσι ώστε να γίνεις ακόμα καλύτερος. Το Medium.com, παραθέτει σε ένα άρθρο του τα 6 μαθήματα που πρέπει να λάβεις στα 20s σου, και ο μελλοντικός εαυτός σου θα σε ευχαριστεί.

1# Δεν ξέρεις ποιος θα είσαι στο μέλλον. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Στα 20s σου δεν ξέρεις ούτε ποιος θα είσαι στα επόμενα 5 χρόνια. Πόσο μάλλον πιο μετά στη ζωή σου. Εστίασε στο παρόν, και μάθε όλα όσα έχεις να μάθεις.

2# Μάθε να αξιολογείς τον χρόνο σου. Και να τον αφιερώνεις εκεί που πρέπει. Επίσης, φρόντισε να βλέπεις το λεγόμενο «κόστος ευκαιρίας» κάθε φορά.

3# Γίνε επιχειρηματίας. Είπαμε, είσαι στην ηλικία που μπορείς να πάρεις τα ρίσκα σου. Μπορείς ακόμα και να αποτύχεις. Δοκίμασε λοιπόν της δικές σου ιδέες. Ακόμα κι αν δεν πάνε καλά, θα έχεις πάρει σπουδαίες γνώσεις που θα σε βοηθήσουν στη συνέχεια.

4# Βρες έναν μέντορα. Βρες έναν άνθρωπο που είναι στην θέση στην οποία θες να φτάσεις. Άκουσε τις συμβουλές που έχει να σου δώσει. Θα λάβεις πολύ περισσότερες γνώσεις, από το να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να δεις ένα ντοκιμαντέρ.

5# Επένδυσε και μην σπαταλάς χρήματα. ΟΚ, μπορεί να ξοδέψεις και χρήματα σε ανούσια πράγματα. Όμως φρόντισε επίσης να απενδύσεις. Σε projects αλλά και στον εαυτό σου. Είναι η φάση που πρέπει να μάθεις όσες περισσότερες γνώσεις και skills γίνεται.

6# Bonus: Θυμήσου ότι πρέπει να χαλαρώνεις. Δεν πρέπει να δουλεύεις συνεχώς. Χρειάζεται χρόνος για να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις. Είσαι άλλωστε στα 20s σου! Ναι, αυτά τα χρόνια είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη σου, αλλά είναι παράλληλα και τα “διασκεδαστικά χρόνια” σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =