αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν λες αυτή την μικρή φράση στον άλλο, είναι πιο πιθανό να χτίσεις μια καλή ανθρώπινη σχέση

Αν λες αυτή την μικρή φράση στον άλλο, είναι πιο πιθανό να χτίσεις μια καλή ανθρώπινη σχέση

Οι ανθρώπινες σχέσεις στην εποχή μας δεν είναι τόσο εύκολες. Αλλά τι μπορείς να κάνεις από τη μεριά σου;

Δύο ψυχολόγοι, με εμπειρία άνω των 50 ετών, και έχοντας μελετήσει περισσότερα από 40.000 ζευγάρια, λένε ότι υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των ζευγαριών: Θέλουμε να μας εκτιμούν. Να αναγνωρίζουν για τις προσπάθειές μας. Θέλουμε να μας δίνουν σημασία.

Όπως εξηγούν στο CNBC οι Dr. John Gottman και Dr. Julie Schwartz Gottman, η Νο1 φράση που δημιουργεί πετυχημένες ανθρώπινες σχέσεις είναι το «Σε ευχαριστώ».

Μια ακμάζουσα σχέση απαιτεί μια κουλτούρα εκτίμησης, όπου είμαστε εξίσου καλοί στο να παρατηρούμε τα πράγματα που κάνουν σωστά οι σύντροφοί/ συνεργάτες/ φίλοι μας, όσο και στο να παρατηρούμε τι κάνουν λάθος. Αλλά είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα να βλέπεις μόνο αυτά που δεν κάνει ο άλλος. Αναπτύσσεις μια αφήγηση όπου εσύ είσαι αυτός που καταβάλλει όλη την προσπάθεια και αρχίζεις να πιστεύεις ότι είναι αλήθεια. Η απαλλαγή από αυτήν την τοξική νοοτροπία απαιτεί την οικοδόμηση μιας νέας: Ψάξε για τα θετικά και πες «σε ευχαριστώ».

Πιθανότατα λες «ευχαριστώ» όλη μέρα, σχεδόν χωρίς να το σκέφτεσαι. Στους συναδέλφους σου, στον ταμία στο σούπερ μάρκετ ή στον άγνωστο που σου κρατάει την πόρτα. Αλλά στις πιο στενές σχέσεις μας, συχνά ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι πραγματικά να λέμε «ευχαριστώ».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − four =