αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν κάποιος σου πει μία από αυτές τις 5 φράσεις σε μία συζήτηση, μάλλον… δεν σε ακούει

Αν κάποιος σου πει μία από αυτές τις 5 φράσεις σε μία συζήτηση, μάλλον… δεν σε ακούει

Οι συνομιλίες είναι τα δομικά στοιχεία των σχέσεων. Αλλά είχατε ποτέ αυτή την αίσθηση ότι κάποιος με τον οποίο μιλάτε δεν σας ακούει πραγματικά;

Δεν είναι μόνο τα αφηρημένα μάτια ή το συνεχές κρυφοκοίταγμα στο τηλέφωνό τους. Είναι στις λέξεις που χρησιμοποιούν.

Ορισμένες φράσεις είναι ενδείξεις αποσπασμένης, απρόσεκτης ακρόασης. Αυτές οι φράσεις, όταν χρησιμοποιούνται επαναλαμβανόμενα, μπορεί να υποδηλώνουν ότι ο ομιλητής δεν είναι πραγματικά αφοσιωμένος ή προσεκτικός.

Τώρα θα εμβαθύνουμε σε 5 φράσεις που μπορούν να υποδεικνύουν ότι ένα άτομο δεν σας ακούει πραγματικά σε μια συνομιλία.

1) “Τέλος πάντων”

Αυτή είναι μια από εκείνες τις φράσεις που, όταν χρησιμοποιείται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, μπορεί να σηματοδοτήσει έλλειψη ενδιαφέροντος ή δέσμευσης.

Αν κάποιος ακούει πραγματικά και εκτιμά τα λόγια σας, δεν θα απέρριπτε τη συζήτησή σας με ένα αδιάφορο «τέλος πάντων».

Αυτή η φράση μπορεί να μεταφέρει αδιαφορία και έλλειψη σεβασμού για αυτά που λέτε. Είναι ένα σημάδι ότι το άτομο δεν έχει επενδύσει στη συζήτηση και μπορεί να μην απορροφά ή να μην εξετάζει αποτελεσματικά τα όσα λέτε σας.

2) “Δεν ξέρω”

Το «δεν ξέρω» είναι μια άλλη φράση που, όταν χρησιμοποιείται υπερβολικά, μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποιος δεν προσέχει τη συζήτηση.

Αν και είναι απολύτως αποδεκτό να μην γνωρίζουμε κάτι, η φράση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια γρήγορη… απόδραση από τη συμμετοχή σε μία συζήτηση ή ως ένας τρόπος για να αποφευχθεί η εμβάθυνση στο θέμα.

Εάν κάποιος απαντά συχνά με «δεν ξέρω» χωρίς να δείχνει ενδιαφέρον για την κατανόηση ή την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος, μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν ακούει ή δεν απορροφά πραγματικά αυτό που λέτε.

3) ”Μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι άλλο;”

Η φράση «Μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι άλλο;» μπορεί να είναι μια καθαρή ‘κόκκινη σημαία’ για απρόσεκτη ακρόαση.

Εάν κάποιος χρησιμοποιεί αυτή τη φράση συχνά, θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για το θέμα που εξετάζει ή ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με τη συζήτηση σε βαθύτερο επίπεδο.

Αν και είναι εντάξει να αλλάζετε θέμα όταν κάτι είναι άβολο ή ακατάλληλο, η χρήση αυτής της φράσης ως μηχανισμού διαφυγής είναι ανησυχητική. Θα μπορούσε να υποδηλώνει έλλειψη ενδιαφέροντος για την κατανόηση ή την ενασχόληση με τις σκέψεις και τις ιδέες σας.

4) ”Δεν πειράζει”

Η φράση «Δεν πειράζει» μπορεί να είναι άλλο ένα σημάδι απόσπασης της προσοχής. Εάν κάποιος χρησιμοποιεί συχνά αυτήν τη φράση κατά τη διάρκεια των συνομιλιών σας, μπορεί να υποδηλώνει ότι δεν ασχολείται πλήρως ή δεν ενδιαφέρεται για αυτό που λέτε.

Αυτή η φράση μπορεί να απορρίψει τη σημασία της συζήτησης και των σκέψεών σας. Είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε το θέμα και να αποφύγετε την περαιτέρω ενασχόληση. Σε μια υγιή συζήτηση, όλα τα μέρη πρέπει να αισθάνονται ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους έχουν σημασία και εκτιμώνται.

5) ”Οκ, ό,τι πεις”

Η φράση «Οκ, ό,τι πεις» μπορεί να είναι ένδειξη αδιαφορίας. Αυτή η φράση μπορεί να φαίνεται ευχάριστη στην επιφάνεια, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί περιφρονητικά για να τερματίσει τη συζήτηση ή να αποφύγει περαιτέρω ανάλυση.

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί αυτή τη φράση, μπορεί να εκφράζει αδιαφορία ή έλλειψη ενδιαφέροντος για αυτό που λέτε. Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να συμφωνήσετε χωρίς να λάβετε υπόψη την άποψή του άλλου ή να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =