αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν κάνεις αυτά τα 4 λάθη με τη γλώσσα του σώματος σε μια job interview, μάλλον θα χάσεις τη θέση

Αν κάνεις αυτά τα 4 λάθη με τη γλώσσα του σώματος σε μια job interview, μάλλον θα χάσεις τη θέση

Οι περισσότεροι υποψήφιοι ετοιμάζονται όλο καλύτερα μπορούν για αυτά που θα πουν σε μια job interview. Κι όμως, οι κινήσεις σου παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Η γλώσσα του σώματος μπορεί να στείλει τα σωστά ή τα λάθος μηνύματα στην άλλη πλευρά. Το Askmen.com παραθέτει λοιπόν 4 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις. Είναι κινήσεις που ίσως σε κάνουν να χάσεις τη θέση… πριν καν ξεκινήσεις να μιλάς.

Δεν χαμογελάς

Όταν τέσσερις στους δέκα HR managers συμφωνούν ότι το να μην δείξεις το πιο λαμπερό σου χαμόγελο στον άνθρωπο που σου παίρνει συνέντευξη αποτελεί κόκκινο πανί για σένα, τότε καταλαβαίνεις ότι με την στραβομουτσουνιά και τη σοβαροφάνεια κανείς δεν πήγε μπροστά. «Πρόσεξε μόνο μην το παρακάνεις ή μην φανεί ότι χαμογελάς προσποιητά», σε προειδοποιεί η Charlotte Westerhaus-Renfrow, βοηθός καθηγητή στη διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

Νευρικές κινήσεις

Από το να κουνάς το πόδι σου κάτω από το γραφείο και το να χτυπάς τα δάχτυλα του χεριού σου πάνω σ’ αυτό μέχρι το να μην βολεύεσαι στην καρέκλα και συνεχώς να κουνιέσαι δεξιά – αριστερά, μπρος – πίσω, αποτελούν νευρικές κινήσεις, που αποκαλύπτουν απευθείας το άγχος, την αμηχανία και τη νευρικότητά σου. Ο Michael Plummer, CEO της εταιρείας μάρκετινγκ Our Town America, σου προτείνει να καθίσεις στην καρέκλα, όχι σταυροπόδι, αλλά με τα πόδια παράλληλα να πατούν καλά στο πάτωμα και τα χέρια ακουμπισμένα στην κοιλιά σου.

Σταύρωμα των χεριών

Σχεδόν η πλειοψηφία των εργαζομένων που ασχολείται με τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού συμφωνεί ότι το να σταυρώνει κάποιος τα χέρια του στο στήθος, όταν του μιλούν ή όταν μιλάει εκείνος είναι κακό σημάδι. «Φανερώνει αλαζονεία, βαρεμάρα, μπλοκάρισμα», διευκρινίζει ο συγγραφέας του βιβλίου “Culture Crossing: Discover The Key To Making Successful Connections In The New Global Era” Michael Landers, τονίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για παρερμηνεία μιας κατά τ’ άλλα αθώας κίνησης. «Η έρευνά μου μού έχει δείξει ότι οι περισσότεροι σταυρώνουν τελικά τα χέρια τους είτε επειδή έτσι βολεύονται και νιώθουν άνετα, είτε επειδή μπορεί να κρυώνουν».

Καμπούριασμα

«Πρώτον, υποδηλώνει συστολή. Δεύτερον, βαρεμάρα. Τρίτον, κούραση. Τέταρτον, χαμηλή αυτοπεποίθηση. Πέμπτον, το πόσο άβολα και αμήχανα νιώθεις», διευκρινίζει ο Dawn Rauhe, CEO στην εταιρία παροχής Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, Alexander Mann Solutions. Και προσθέτει: «Η ευθυτενής στάση του σώματος, είτε κάθεσαι, είτε είσαι όρθιος, κερδίζει σε όλα τα σημεία. Δείχνει ότι είσαι ένας άντρας ψύχραιμος και ισχυρός που ξέρει τι θέλει και πώς να το κερδίσει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + ten =