αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες οι άλλοι να σε σέβονται, εδώ είναι 5 κινήσεις που δεν πρέπει να ξανά κάνεις

Αν θες οι άλλοι να σε σέβονται, εδώ είναι 5 κινήσεις που δεν πρέπει να ξανά κάνεις

Συχνά ακούμε για τις πράξεις και τις συμπεριφορές που αντλούν τον σεβασμό.

Αλλά έχουμε σκεφτεί ποτέ τις συμπεριφορές που είναι εντελώς… αντίθετες; Κάποιες συνήθειες μπορεί να υπονομεύσουν σοβαρά την αξιοπρέπειά σας, ανεξάρτητα από το πόσο επιτυχημένοι μπορεί να είστε.

Λοιπόν, ας βουτήξουμε σε μια λίστα με 5 συμπεριφορές που πρέπει να αποχαιρετήσετε εάν θέλετε να σας σέβονται πραγματικά στη ζωή.

Πείτε όχι στο κουτσομπολιό

Είναι αλήθεια. Το κουτσομπολιό μπορεί να είναι δελεαστικό και περιστασιακά… διασκεδαστικό. Αλλά αν θέλετε να σας σέβονται πραγματικά, είναι μια συνήθεια που πρέπει να κόψετε. Το κουτσομπολιό για τους άλλους, όχι μόνο βλάπτει τις σχέσεις σας, αλλά επηρεάζει και το πώς σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Τα σεβαστά άτομα είναι γνωστά για την ακεραιότητα και την αξιοπιστία τους. Ασχολούνται με τη δική τους δουλειά και αποφεύγουν να διαδίδουν φήμες ή να ασχολούνται με μικροσυζητήσεις για τους άλλους.

Να θυμάστε, εάν δεν έχετε τίποτα καλό να πείτε, είναι συχνά καλύτερο να μην πείτε τίποτα απολύτως.

Μην προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι αν λέτε συνεχώς «ναι» και να κάνετε τα πάντα για να κάνετε τους πάντες ευτυχισμένους, θα κερδίσετε τον σεβασμό, συχνά αυτό επιτυγχάνει το αντίθετο.

Το να είστε… χαλί να σας πατήσουν, μπορεί να οδηγήσει τους άλλους στο να σας θεωρούν δεδομένους ή να σας βλέπουν ως κάποιον που μπορούν να τον κάνουν ο,τι θέλουν.

Για να κερδίσετε πραγματικό σεβασμό, είναι σημαντικό να θέτετε όρια και να μάθετε να λέτε «όχι» όταν είναι απαραίτητο.

Αυτό δεν σημαίνει να γίνετε εγωκεντρικοί ή αδιάφοροι για τις ανάγκες των άλλων, αλλά πρέπει να σέβεστε τον χρόνο, την ενέργεια και τις ανάγκες σας. Αυτό δείχνει στους άλλους ότι εκτιμάτε τον εαυτό σας και με τη σειρά τους, θα σας εκτιμήσουν και θα σας σεβαστούν επίσης.

Παιχνίδι ευθυνών

Το να κατηγορείς άλλους για τα λάθη ή τις ατυχίες σου είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσεις τον σεβασμό. Δεν δείχνει μόνο έλλειψη ευθύνης αλλά και έλλειψη ωριμότητας.

Κανείς δεν είναι τέλειος. Ολοι κάνουμε λάθη. Αυτό που ξεχωρίζει τα σεβαστά άτομα είναι η ικανότητά τους να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να μαθαίνουν από αυτά.

Την επόμενη φορά που κάτι δεν θα πάει καλά, αντί να δείχνετε με το δάχτυλο, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τον ρόλο σας στην κατάσταση. Η αποδοχή της ευθύνης μπορεί να είναι δύσκολη αρχικά, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα προς την απόκτηση σεβασμού και τη βελτίωση τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Μην υπόσχεστε πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε

Ίσως πιστεύετε ότι οι μεγάλες υποσχέσεις θα εντυπωσιάσουν τους άλλους και θα κερδίσεις τον σεβασμό τους. Ωστόσο, εάν αποτύχετε να τηρήσετε αυτές τις υποσχέσεις, μπορεί να υπονομεύσει σοβαρά την αξιοπιστία σας. Ο σεβασμός βασίζεται στην εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη βασίζεται στη σταθερή ικανοποίηση ή υπέρβαση των προσδοκιών.

Για να σε σέβονται πραγματικά, είναι σημαντικό να είσαι ρεαλιστής για το τι μπορείς να κάνεις- και μετά να προσπαθείς να το κάνεις καλά.

Μην υπόσχεστε πράγματα που δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε μόνο για να κερδίσετε κάποιον αυτή τη στιγμή. Αντίθετα, να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις δυνατότητές σας και μετά να τους εκπλήξετε δίνοντας τον καλύτερό σας εαυτό.

Σταματήστε να παραπλανείτε τους άλλους

Ας το παραδεχτούμε. Όλοι έχουμε ‘απλώσει’ λίγο την αλήθεια κατά καιρούς. Ίσως για να ξεφύγουμε από μια κατάσταση ή για να φαινόμαστε καλύτεροι.

Αλλά η συνήθης ανεντιμότητα είναι ένας γρήγορος δρόμος για την απώλεια του σεβασμού.

Το να σε σέβονται σημαίνει να είσαι αξιόπιστος. Σημαίνει να είσαι διαφανής και αυθεντικός, ακόμα και όταν είναι άβολο. Έχει να κάνει με το να τηρείς τον λόγο σου και να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεών σου.

Έτσι, αν θέλετε να σας σέβονται πραγματικά, πείτε αντίο στα ψέματα και τις μισές αλήθειες. Αγκαλιάστε την ειλικρίνεια, ακόμα και όταν είναι δύσκολη. Όχι μόνο θα κερδίσετε τον σεβασμό αλλά και θα δημιουργήσετε ισχυρότερες, πιο ουσιαστικές σχέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − two =