αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να παραμείνεις παραγωγικός, πες «όχι» σε αυτές τις 5 κακές συνήθειες

Αν θες να παραμείνεις παραγωγικός, πες «όχι» σε αυτές τις 5 κακές συνήθειες

Χρησιμοποιείτε εφαρμογές παραγωγικότητας και λίστες υποχρεώσεων. Ξυπνάτε και εσείς… στις 6 το πρωί.

Αλλά εξακολουθείτε να παλεύετε να προλάβετε τις προθεσμίες και να πετύχετε τους στόχους σας.

Αυτό μπορεί να συμβαινει επειδή κάνατε πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνετε!

Εδώ είναι μερικά πράγματα στα οποία πρέπει να αρχίσετε να λέτε «όχι» εάν θέλετε να είστε πραγματικά παραγωγικοί στη ζωή.

1) «Έρχομαι για μόνο μια μπύρα»

Ξέρουμε ότι αυτό είναι μύθος. Αν δεν έχετε αυτοπειθαρχία και δεν ξέρετε πώς να βάζετε όρια, μια μπύρα μπορεί γρήγορα να γίνει… τρεις, μετά πέντε και μετά δέκα.

Φανταστείτε όλο τον χρόνο (και τα χρήματα) που θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε αν λέγατε «όχι» στο ποτό αργά το βράδυ και στο «μία μπύρα» μετά τη δουλειά.

Δεν λέμε να μην κάνετε ποτέ παρέα με φίλους και συναδέλφους, αλλά μην το κάνετε συνήθεια να πίνετε έξω, εάν θέλετε πραγματικά να είστε παραγωγικοί.

2) «Πέντε λεπτά ακόμη»

Α ναι, άλλος ένας μύθος. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα σαν το “μόνο πέντε λεπτά”. Στην πραγματικότητα είναι τριάντα λεπτά ή μία ώρα ή και δύο!

Εάν ακούτε τον εαυτό σας να το λέει αυτό όταν υποτίθεται ότι θα σηκωθείτε από το κρεβάτι, σηκωθείτε απότομα. Δεν υπάρχει το “πέντε λεπτά ακόμη”.

Εάν ο συνάδελφός σας θέλει να σας μιλήσει για τυχαία πράγματα για «πέντε λεπτά ακόμη» στο μεσημεριανό γεύμα, τότε υπενθυμίστε του όταν έχουν περάσει πέντε λεπτά.

Είναι ωραίο αν οι άνθρωποι που το λένε αυτό φροντίζουν πραγματικά να τηρούν τα πέντε λεπτά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει συνήθως.

3) Κάνεις «μικρές» χάρες στους άλλους

Το να βοηθάς τους άλλους είναι ωραίο.

Αλλά αν έχετε γίνει… χαλί για τους άλλους, δεν θα έχετε χρόνο να βοηθήσετε τον εαυτό σας να πετύχει τους στόχους σας. Όχι τόσο και τόσο καλό.

Αυτό μπορεί να φανεί άκαρδο, αλλά, εκτός εάν υπάρχει μια πραγματική έκτακτη ανάγκη, πρέπει να πείτε «όχι» στους άλλους, ώστε να μπορείτε να πείτε «ναι» στον εαυτό σας.

4) Ψάχνεις συνεχώς… για δικαιολογίες

Οι δικαιολογίες είναι παντού γύρω μας.

Είναι πολύ εύκολο να βρούμε μια δικαιολογία για οτιδήποτε δεν πάει καλά στη ζωή μας. Για εκείνη την δουλειά που χάσαμε, για τον πελάτη που μας απέρριψε ή για κάτι που έγινε στην προσσωπική ζωή μας.

Ή να βρίσκεις δικαιολογίες για να μην επιδιώκεις προσωπικούς στόχους ή όνειρα κατηγορώντας τις εξωτερικές συνθήκες, την έλλειψη πόρων ή την πεποίθηση ότι η επιτυχία… είναι ανέφικτη.

Όλοι το έχουμε κάνει.

Θα παραμείνετε πάντα ανεπαρκείς μέχρι να αναλάβετε την ευθύνη των πράξεών σας και να βρείτε λύσεις αντί να βρίσκετε δικαιολογίες.

5) Κουτσομπολιό

Μπορεί ένα δευτερόλεπτο κουτσομπολιού να βελτιώσει τη ζωή σας; Όχι. Μπορεί να την καταστρέψει; Οπωσδηποτε. Το ξέρουμε όλοι αυτό!

Αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να αντισταθείς στα ζουμερά κουτσομπολιά – ειδικά αν πρόκειται για άτομα που γνωρίζουμε.

Αν θέλεις να γίνεις επιτυχημένος (και καλός άνθρωπος), πρέπει να κόψεις αυτή τη συνήθεια. Δεν κάνει καλό σε εσάς ή σε κανέναν και είναι χάσιμο χρόνου.

Συνολικά, οι ώρες που αφιερώνετε ακούγοντας και μοιράζοντας κουτσομπολιά, παρακολουθώντας τους ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί να αφιερώνετε ώρες σκεπτόμενοι τις ζωές των άλλων όταν μπορείτε απλώς να εστιάσετε στη δική σας ζωή;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 5 =