αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να καταγράψεις το δικό σου success story, πρέπει να προσέξεις ποιον θα επιλέξεις για καλύτερο φίλο σου

Αν θες να καταγράψεις το δικό σου success story, πρέπει να προσέξεις ποιον θα επιλέξεις για καλύτερο φίλο σου

Το ποιος είναι ο καλύτερος σου φίλος, θα μπορούσε να αποτελέσει το «κλειδί» για να φτάσεις στην επαγγελματική επιτυχία. Μπορεί αυτός ο παράγοντας να μοιάζει ως κάτι ασήμαντο για πολλούς, ωστόσο έρευνα η οποία παρουσιάστηκε μέσα στο 2017, στην British Psychological Society, έδειξε ότι παίζει μεγάλο ρόλο.

Το να έχεις έναν στενό φίλο, ενισχύει την ανθεκτικότητά σου και σε βοηθά να ανταπεξέλθεις στις κακουχίες – μια απαραίτητη ικανότητα αν θέλεις να φτάσεις στον τελικό στόχο σου. Στο πρώτο στάδιο της έρευνας, συμμετείχαν 75 άνθρωποι, οι οποίοι παρέθεσαν εκτιμήσεις σχετικά με την ψυχολογική τους ανθεκτικότητα, την αντιμετώπιση των συμπεριφορών, την αυτοεκτίμηση και τη σχέση τους με το πρόσωπο που θεωρούν ως τον καλύτερο φίλο. Ένα χρόνο αργότερα, οι ίδιοι άνθρωποι ξανά απάντησαν στα ίδια ερωτήματα. Διαπιστώθηκε, ότι οι άνθρωποι που είχαν καλύτερη ποιότητα φιλίας, είχαν και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην διαδρομή τους.

Οι καλύτεροι φίλοι είναι ένας «μηχανισμός προστασίας» και αν έχεις έναν τέτοιον, μπορεί να σε βοηθήσει να αντέξεις σε δύσκολες περιόδους.

Έχει σημασία και το ποιον θα επιλέξεις, ως καλύτερο φίλο. Δες τους Bill Gates και Warren Buffett. Οι δυό τους έγιναν φίλοι από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν. Και τα τελευταία 25 χρόνια, συζητούν για τις ιδέες τους και τις τάσεις στις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται.

«Είναι σημαντικό να συσχετίζεστε με ανθρώπους που είναι καλύτεροι από εσάς», έχει πει ο Buffett. Είναι αυτοί, που μπορούν να «τραβήξουν» και εσένα προς τα πάνω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 8 =