αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να κάνεις μια θετική αλλαγή στη ζωή σου, ξεκίνα κοιτάζοντας με ποιους κάνεις παρέα

Αν θες να κάνεις μια θετική αλλαγή στη ζωή σου, ξεκίνα κοιτάζοντας με ποιους κάνεις παρέα

«Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τα οποία κάνουμε περισσότερη παρέα», λέει μια σοφή φράση. Με απλά λόγια, η αρνητικότητα και η αποτυχία μπορεί να είναι… μεταδοτικά. Από την άλλη, το να φέρνεις στη ζωή σου φιλόδοξους, ηθικούς, επιτυχημένους ανθρώπους και άτομα με κίνητρα, φέρνει την ίδια ενέργεια στη δική σου ζωή.

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Στο θέμα εστιάζει το αμερικανικό collective.world, με τον αρθρογράφο να σημειώνει: «Αφήστε αυτούς που έχουν κολλήσει στο παρελθόν και πλαισιώστε τον εαυτό σας με μελλοντικούς δημιουργούς. Ο χρόνος μας. Η ενέργειά μας. Η προσπάθειά μας. Συχνά νιώθω ένοχος, σαν να χρωστάω τον χρόνο μου στους άλλους και πρέπει να καλύπτω τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους, ακόμα κι όταν δεν τον έχουν κερδίσει. Έτσι, σας ρωτάω: Τι γίνεται με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας; Τι γίνεται με τον χρόνο και την ενέργειά σας; Δεν έχετε το δικαίωμα να προστατεύετε και αυτά τα πράγματα;».

Ακόμα κι αν δεν το επιδιώκετε, τα ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά των άλλων μπορεί να σας επηρεάσουν. Συμβαίνει με φυσικό τρόπο. Διαμορφώνουν την προσωπικότητά σας, την οπτική που έχετε για τον κόσμο, ακόμη και τη γλώσσα σας. Δεν είναι εγωιστικό να επιλέγεις τον κύκλο σου με σύνεση. Σημαίνει ότι γνωρίζετε τη σημασία του μέλλοντός σας. Μάθε αρκετά για τον εαυτό σου, ώστε να αναγνωρίζεις τον τύπο των ανθρώπων που προσελκύεις και το είδος των ανθρώπων που ταιριάζουν καλύτερα σε σένα και θα σου δώσουν ώθηση στο μέλλον.

«Προτρέπω όποιον έχει υψηλές φιλοδοξίες να κρατήσει κοντά σου ανθρώπους που τον φέρνουν ψηλότερα στη ζωή και να αφαιρέσει από τη ζωή σου ό,τι δεν τον κάνει να πετύχει. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε σε κάνει πιο αδύναμο, σε γκρεμίζει και σε κρατάει πίσω» λέει ο αρθρογράφος του collective.world.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 17 =