αρχικηVIRALΑν θες να κάνεις διακοπές με low-budget φέτος, μάλλον πρέπει να ακολουθήσεις αυτά τα tips

Αν θες να κάνεις διακοπές με low-budget φέτος, μάλλον πρέπει να ακολουθήσεις αυτά τα tips

Σχεδιάζεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Αλλά δεν έχεις… άπειρο μπάτζετ στα χέρια σου. Τι μπορείς να κάνεις; Αν κινηθείς σωστά μπορείς να εξοικονομίσεις χρήματα, και να κάνεις διακοπές χωρίς να ξοδέψεις μία περιουσία. Για αρχή δες τα παρακάτω tips που παραθέτει το in2life.gr.

– Τον Ιούνιο οι τιμές των δωματίων είναι οι μισές από αυτές του Αυγούστου. Παραδοσιακά αυτό ίσχυε και τον Σεπτέμβρη, φέτος όμως είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, επειδή περιμένουμε (ή ελπίζουμε σε) όλο μας τον τουρισμό τότε, οπότε μάλλον δεν θα ισχύει.

– Τα μέρη που δεν έχεις ακουστά είναι τα καλύτερα, αφενός γιατί έχουν την χαρά της ανακάλυψης, αφετέρου γιατί είναι πολύ φθηνότερα από τους δημοφιλείς προορισμούς, που ενίοτε είναι δίπλα τους.

– Σχεδόν σε κάθε νησί υπάρχει ένα χωριό που συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος σε οικονομικά καταλύματα. Στην Άνδρο, ας πούμε, είναι το Μπατσί (μιλάμε για τιμές μέχρι και στο 1/3 από αυτές της Χώρας), στην Αίγινα η Αγία Μαρίνα, στην Κεφαλονιά το Ληξούρι και τα πέριξ του.

– Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να φαντάζεσαι, τα μικρά νησάκια της άγονης γραμμής δεν έχουν πάντα καλές τιμές, καθότι η έλλειψη ανταγωνισμού τις σπρώχνει προς τα πάνω. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις φτηνό δωμάτιο σε ένα χωριό της Νάξου απ’ ό,τι στη Δονούσα.

– Τα οργανωμένα κάμπινγκ είναι φίλοι σου, και κοστίζουν σημαντικά λιγότερα απ’ ό,τι ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Αν είσαι περιπετειώδης τύπος, μπορείς να πάρεις και το ρίσκο του ελεύθερου, αφού πρώτα διαβάσεις προσεκτικά τι λέει εδώ και μας υποσχεθείς πως θα αφήσεις την παραλία σου καθαρότερη απ’ ό,τι τη βρήκες.

– Με την εξαίρεση ίσως της Αίγινας και κανα-δυο ακόμα πολύ κοντινών νησιών, αν είναι να μείνεις παραπάνω από δύο μέρες συμφέρει πολύ καλύτερα να νοικιάσεις όχημα εκεί από το να το πάρεις μαζί σου στο πλοίο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 20 =