αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να γίνεις πετυχημένος επιχειρηματίας, τότε πρέπει να κάνεις αυτά τα 7 πράγματα στον ελεύθερο χρόνο σου

Αν θες να γίνεις πετυχημένος επιχειρηματίας, τότε πρέπει να κάνεις αυτά τα 7 πράγματα στον ελεύθερο χρόνο σου

Είναι αλήθεια ότι περίπου 8 στις 10 startups τερματίζουν την λειτουργία τους πολύ γρήγορα. Λίγοι φτάνουν στην επιτυχία. Και σε αυτό παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι έχει σημασία το πως αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου. Η παραγωγικότητα που έχεις στον ελεύθερο χρόνο, μπορεί να «μεταφερθεί» και στο επαγγελματικό πεδίο. Και να σε οδηγήσει στην επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου αξιοποιούν σωστά τον ελεύθερο χρόνο τους. Όχι, δεν αράζουν με τις ώρες στο Netflix.

Αν θες να γίνεις πετυχημένος businessman, ίσως πρέπει να δεις το πως περνάς τις ώρες που δεν είσαι στο γραφείο. Όπως εξηγεί το αμερικανικό Success.com, είναι καλό να βάλεις στον ελεύθερο σου χρόνο 7 δραστηριότητες. Θα σου δώσουν ώθηση για την συνέχεια.

1# Γυμναστική. Πολλοί κορυφαίοι επιχειρηματίες την έχουν στο πρόγραμμα τους. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, οι άνθρωποι που αθλούνται 30 λεπτά την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα, απολαμβάνουν καλύτερη συνολική υγεία του εγκεφάλου, έχουν ανεβασμένη διάθεση, μείωση του στρες, αυξημένη δημιουργικότητα και καλύτερη σκέψη.

2# Χόμπι. Επίσης απαραίτητο συστατικό. Σε βοηθούν να χαλαρώσεις και αυξάνουν την δημιουργικότητα σου.

3# Μάθηση. Αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σου για να μάθεις κάτι. Μια ξένη γλώσσα ή ένα τεχνολογικό skill μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την διαδρομή σου.

4# Μindfulness ή «ενσυνειδητότητα». Είναι η επίγνωση που προκύπτει όταν επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε ένα αντικείμενο με επιτρεπτική διάθεση, χωρίς δηλαδή να έχουμε την πρόθεση να το αλλάξουμε. Αντίθετα, το «αγκαλιάζουμε» με αγάπη και καλοσύνη. Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να βελτιώσετε την παραγωγικότητα, να αναπτύξετε τη δημιουργικότητα και να διατηρήσετε τη γενική σας ευεξία.

5# Διάβασμα. Επίσης το κάνουν πολλοί επιχειρηματίες. Όσο φορτωμένο πρόγραμμα κι αν έχουν, βρήσκουν χρόνο για να διαβάσουν ένα βιβλίο. Αυτό σε βοηθά να «καθαρίσεις» το μυαλό σου και να πάρεις νέες γνώσεις.

6# Προσέφερε σε άλλους. Μην κοιτάς μόνο αυτό που αφορά εσένα. Προσέφερε υπηρεσίες σε άλλους. Έτσι θα δώσεις βοήθεια σε κάποιον που την έχεις ανάγκη, και παράλληλα θα ξεφύγεις για λίγο από τις σκοτούρες που αφορούν την επιχείρηση σου.

7# Οικογένεια. Κάντε ένα διάλειμμα κάθε μέρα για να αφιερώσετε όλη την προσοχή σας σε εκείνους που αγαπάτε περισσότερο. Έστω για λίγες ώρες την εβδομάδα, σταματήστε να σκέφτεστε τα πράγματα που συμβαίνουν στην εργασία και να απολαύσετε ό, τι συμβαίνει στο σπίτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − thirteen =