αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να γίνεις ευτυχισμένος και πλούσιος στη ζωή σου, πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αυτά τα 6 πράγματα

Αν θες να γίνεις ευτυχισμένος και πλούσιος στη ζωή σου, πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αυτά τα 6 πράγματα

To έχουμε ξανά πει: Οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να δομίσουν μία καθημερινότητα που τους δίνει ώθηση προς τα εμπρός. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις μεγάλες αποφάσεις, αλλά και τις μικρές συνήθειες που έχει κάποιος.

Εδώ υπάρχει όμως και το εξής point: Συχνά, οι άνθρωποι φοβούνται όταν τα πράγματα αλλάζουν, όπως π.χ. όταν ξεκινάνε μια νέα δουλειά, παντρεύεστε ή συμβαίνει οποιοδήποτε άλλο σημαντικό γεγονός στη ζωή τους. Είναι φυσικό να φοβάσαι λίγο για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Μπορεί να φοβάστε όταν προσπαθείτε να κάνετε κάτι που είναι δύσκολο, όπως η εξόφληση ενός μεγάλου χρέους σας. Τι θα συμβεί αν σας πάρει περισσότερο χρόνο από όσο περιμένατε; Τι γίνεται με τις θυσίες που θα πρέπει να κάνετε;

Όλοι κάτι φοβούνται. Ωστόσο, είναι πραγματικά σημαντικό το πώς προσεγγίζετε αυτόν τον φόβο. Εδώ είναι λοιπόν 6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν θες να γίνεις πλούσιος, ευτυχισμένος και πετυχημένος στην ζωή σου. Μην αφήσεις το άγχος και το φόβο να σε σαμποτάρει.

1# Νιώσε άνετα… με το μη άνετο. Πολλά από τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή πιθανότατα θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα. Το να φοβάσαι και να μένεις συνέχεια στο «κουτί» σου, αν και φαίνεται εύκολο, μπορεί να σε κρατήσει πίσω. Η ανάπτυξη προέρχεται από το να δοκιμάζεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις άβολα! Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα βγείτε στη σκηνή για να κάνετε μία δημόσια ομιλία, να σκαρφαλώσετε σε ένα βουνό, να γίνεις digital νομάς, να ξεκινήσεις γυμναστική, να κάνετε νέους φίλους, να μάθετε μια νέα δεξιότητα και ούτω καθεξής.

2# Σταμάτα να φοβάσαι τι σκέφτονται οι άλλοι. Αν αφήσεις τις απόψεις των άλλων να σε καθοδηγούν, μάλλον δεν θα πραγματοποιήσεις ποτέ τα όνειρα σου. Ο καθένας είναι διαφορετικός, οπότε γιατί να έχουν σημασία για εσένα οι απόψεις των άλλων; Το μόνο που πρέπει να έχει σημασία είναι τι είναι σωστό για εσένα.

3# Μη φοβάσαι το άγνωστο. Το να φοβάσαι είναι συνηθισμένο όταν δοκιμάζεις νέα πράγματα, επειδή δεν τα έχεις ξανακάνει. Δεν ξέρετε τι θα συμβεί, πώς θα νιώσετε και πολλά άλλα. Όμως, μερικοί άνθρωποι δεν βγαίνουν ποτέ από τη ζώνη άνεσής τους και δεν εξερευνούν νέα πράγματα επειδή φοβούνται πολύ το άγνωστο. Ποτέ δεν θα μάθετε τι σας επιφυλάσσει το μέλλον εκτός αν δοκιμάσετε νέα πράγματα και δεν βιώσετε διαφορετικές εμπειρίες. Η αποδοχή του άγνωστου είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εάν θέλετε να σταματήσετε να φοβάστε και να φτάσετε στην καλύτερη version σας.

4# Σταμάτα να φοβάσαι την αποτυχία. Εάν παίρνετε ρίσκα ή δοκιμάζετε νέα πράγματα, υπάρχει πιθανότητα να αποτύχετε. Και είναι ΟΚ! Συχνά μαθαίνεις πολλά για τον εαυτό σου όταν αποτυγχάνεις – ακόμα περισσότερα από όταν πετυχαίνεις. Αυτό συμβαίνει επειδή για να ξεπεράσετε τις αποτυχίες σας, θα πρέπει να αξιολογήσετε πού κάνατε λάθος και πώς μπορείτε να βελτιωθείτε. Δεν θα ξέρετε αν κάτι θα λειτουργήσει ή όχι αν δεν το δοκιμάσετε, και μερικές φορές η αποτυχία είναι απλώς ένα μέρος της μαθησιακής διαδικασίας. Θυμήσου και το άρθρο: Επτά πράγματα που μπορείς να μάθεις μόνο μέσα από την αποτυχία.

5# Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι είσαι «πολύ μικρός» ή «πολύ μεγάλος» για να κάνεις κάτι που θες. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, μπορείτε να έχετε στόχους. Ποτέ δεν είσαι πολύ νέος ή πολύ μεγάλος για να αναζητήσεις μία καλύτερη δουλειά, να ταξιδέψεις στον κόσμο, και πολλά άλλα. Σταματήστε να φοβάστε την ηλικία σας και μην το αφήσετε να σας εμποδίσει να ζήσετε μια πλούσια, ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή.

6# Μην φοβάσαι να διαπραγματευτείς. Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για τις διαπραγματεύσεις. Και αν το σκεφτείς, οι διαπραγματεύσεις είναι παντού στην ζωή μας. Το να φοβάσαι τη διαπραγμάτευση είναι πολύ συνηθισμένο, είτε αυτό σημαίνει διαπραγμάτευση για μια μεγάλη αγορά όπως ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι, μία διαπραγμάτευση για έναν μικρότερο λογαριασμό ίντερνετ ή μία διαπραγμάτευση για δουλειά. Η μη διαπραγμάτευση μπορεί να σε κάνει να βγεις χαμένος. Να μην διεκδικήσεις το καλύτερο. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε τακτικές για να πάρεις αυτό που θέλεις όταν διαπραγματεύεσαι με έναν «επιθετικό αντίπαλο».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 10 =