αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θέλεις να κάνεις πάντα καλή πρώτη εντύπωση, υπάρχει ένα μαγικό tip. Μια έρευνα ψυχολογίας του Χάρβαρντ αναλύει

Αν θέλεις να κάνεις πάντα καλή πρώτη εντύπωση, υπάρχει ένα μαγικό tip. Μια έρευνα ψυχολογίας του Χάρβαρντ αναλύει

Όλοι θέλουμε να κάνουμε μια καλή πρώτη εντύπωση όταν γνωρίζουμε κάποιον. Είτε στην επαγγελματική, είτε στην προσωπική μας ζωή. Και δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι η πρώτη εντύπωση κάνει την διαφορά. Ωστόσο, δεν πετυχαίνουμε πάντα το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Είναι επίσης αλήθεια, ότι πολλοί άνθρωποι πέφτουν σε μια παγίδα όταν γνωρίζουν κάποιον: Αρχίζουν να μιλούν… για τον εαυτό τους. Συνεχώς. Να περιγράφουν το πόσο καλλοί είναι σε κάτι και να μιλούν για τα κατορθώματα τους. Θεωρούν ότι έτσι θα εντυπωσιάσουν την άλλη πλευρά και θα κάνουν μια καλή πρώτη εντύπωση. Αλλά μάντεψε: Αυτός δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να κινηθείς.

Μια μελέτη που έκανε μια ομάδα ψυχολογίας του Χάρβαρντ, έδειξε ότι το «κλειδί» είναι αλλού. Αν θέλεις να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση, τότε ξεκίνα… τις ερωτήσεις. Ναι, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις κάποιον και να γίνεις πιο συμπαθής.

Οι άνθρωποι που ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο για να παραθέσουν τις δικές τους απόψεις και να παρουσιάσουν τα δικά τους κατορθώματα, συνήθως δεν κάνουν καλή πρώτη εντύπωση. Αντίθετα, αν κάνεις ερωτήσεις στον άλλον, θα δείξεις το πόσο ενδιαφέρεσαι για αυτόν και τα ζητήματα που τον απασχολούν.

Η έρευνα έδειξε και κάτι ακόμα. Οι άνθρωποι που κινούνται με αυτό τον τρόπο στην πρώτη συνάντηση, είναι πιο πιθανό να κλείσουν μια καλή συμφωνία σε μεταγενέστερη φάση. Αφού ήδη έχουν δημιουργήσει μια καλή πρώτη εντύπωση.

Οι ερωτήσεις κάνουν την διαφορά. Και όχι μόνο στα επαγγελματικά ραντεβού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =