αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑν θέλεις να βγάλεις χρήματα με digital τρόπο, ίσως πρέπει να ακολουθήσεις αυτά τα tips των Social Media Influencers

Αν θέλεις να βγάλεις χρήματα με digital τρόπο, ίσως πρέπει να ακολουθήσεις αυτά τα tips των Social Media Influencers

Η Lilly Singh (φωτο) έχει χτίσει μια μικρή αυτοκρατορία στο YouTube που μετρά πάνω από 11 εκατομμύρια subscribers. O Brian Kelly θεωρείται ταξιδιωτικός guru και αυτό το αποδεικνύουν τα 10 εκατομμύρια followers που έχει στο Instagram. Η Kayla Itsines έχει το δικό της app, το “Sweat With Kayla” με πάνω από 6,3 εκατομμύρια followers στο Instagram.

Όλοι οι παραπάνω έχουν χτίσει την καριέρα τους και έχουν βγάλει άπειρα χρήματα μέσα από τα social media. Η εποχή εξάλλου αφήνει περιθώρια για κάτι τέτοιο. Έτσι, όσοι καταφέρουν να χτίσουν την κοινότητά τους και να πουλήσουν μετά το content τους, εξαργυρώνουν σε φήμη και χρήμα την επιτυχημένη τους επικοινωνία.

Δεν μπορεί όποιος κι όποιος να το καταφέρει. Αυτοί που το έκαναν όμως, μοιράζονται μαζί μας χρήσιμα tips.

Μέτρα τις δυνάμεις σου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι «να βρεις τις δυνάμεις σου και το πού μπορεί να κάνει τη διαφορά η ειδίκευσή σου. Κάτι που θα σου δώσει τη βάση για να χτίσεις την επιρροή σου» συμβουλεύει η personal trainer και influencer Jillian Michaels. «Πριν από πολλά χρόνια έμαθα ότι δεν μπορείς να είσαι σημαντικός για όλους. Υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο και πολλοί απ’ αυτούς θα ανταποκριθούν σε αυτά που λέω, ώστε να δημιουργήσω μια υγιή επιχείρηση» λέει η personal trainer με εκπομπή στην τηλεόραση και 1,2 εκατομμύρια followers στο Instagram.

Χρειάζεται επιμέλεια και σωστή επικοινωνία

Ένα κοινό χαρακτηριστικό που έχουν οι influencers των social media είναι πως είναι καλοί στην επικοινωνία, σημειώνει η συγγραφέας και ειδικός των millenials Lindsey Pollak με 42,800 followers στο Twitter. Η Pollak επισημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις πότε να χρησιμοποιείς κείμενο, φωτογραφίες ή emojis γιατί πια ο τρόπος επικοινωνίας είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Επίσης αν γίνεις πηγή πληροφοριών θα αποκτήσεις περισσότερο πιστό κοινό, εφόσον εννοείται πως είσαι αξιόπιστος.

Να είσαι αυθεντικός

Ο κόσμος δεν θα σε πάρει στα σοβαρά αν δεν πιστεύει πως είσαι ειλικρινής για τις απόψεις που εκφράζεις και τον τρόπο που λειτουργείς, επισημαίνει η Jillian Michaels. Το να μοιράζεσαι προσωπικές πληροφορίες και να δείχνεις ευάλωτος κάποιες φορές δεν βοηθά να χτίσεις σχέσεις. Απ’ την άλλη, υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να δείχνεις ανθρώπινος και να υπερβάλλεις με oversharing. Η Michaels δηλώνει ότι δεν είναι η ιδανική προπονήτρια για όσους δεν αντέχουν καθόλου τις βρισιές αλλά προσπαθεί να μην ποστάρει γενικά οτιδήποτε εχθρικό και αρνητικό για τους άλλους.

Δώσε προσοχή στο τι λειτουργεί

Αν εντοπίσεις ποιο είδος επικοινωνίας σου φέρνει τα πιο πολλά κλικ και σχόλια, θα μπορέσεις να καταλάβεις τι θέλει από σένα το κοινό σου και έτσι να αυξήσεις την επιρροή σου σε αυτό, αναφέρει η Pollak. Έτσι το feedback που παίρνεις από συναδέλφους, προϊσταμένους και φίλους μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις τις δυνάμεις και την αξία σου, προσθέτει.

Προτίμησε τη σταθερότητα

Όταν κάποιοι τσεκάρουν τη σελίδα ενός influencer ή τα posts που έχει κάνει, θέλουν να ξέρουν τι να περιμένουν. Ίσως ψάχνουν για κάποια πληροφορία. Αν όμως μπουν κάποιες φορές και το προφίλ έχει να ανανεωθεί πολύ καιρό ή έχει κακή ποιότητα η σελίδα, τότε χάνεται η εμπιστοσύνη και το πιθανότερο είναι να σταματήσουν να την επισκέπτονται. Απ’ την άλλη πλευρά βέβαια, λέει η Pollak, δεν πρέπει να είσαι πάντα τόσο προβλέψιμος.

Πηγή: askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =