αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θέλεις η startup σου να επιβιώσει οικονομικά, τότε πρέπει να κάνεις 3 κινήσεις

Αν θέλεις η startup σου να επιβιώσει οικονομικά, τότε πρέπει να κάνεις 3 κινήσεις

Η αποτυχία είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Πολλές startups σε όλο τον κόσμο αποτυγχάνουν. Γιατί μπορεί να μη διαθέτουν καινοτομία, δεν προσλαμβάνουν τους σωστούς ανθρώπους ή αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Και για έναν ακόμα λόγο: διαχειρίζονται κακά τους οικονομικούς πόρους.

Ακριβώς αυτό το ζήτημα αναλύει το αμερικανικό Entrepreneur.com. Είναι αλήθεια, ότι οι περισσότερες startups, βασίζονται πάνω σε μια «μεγάλη ιδέα» και όχι στα οικονομικά. Αυτό όμως δεν πρέπει να συμβαίνει. Για να επιβιώσει το project σου στο οικονομικό κομμάτι, πρέπει να κάνεις τις παρακάτω κινήσεις.

1- Εξοικείωση με την ανάλυση των ταμειακών ροών της επιχείρησής σου: Δεν έχουν όλοι οι ιδρυτές νέων επιχειρήσεων, οικονομικό υπόβαθρο. Και δεν είναι απαραίτητο να έχεις εξειδικευμένες γνώσεις ο ίδιος. Ωστόσο, κάποια βασικά πράγματα πρέπει να τα γνωρίζεις. Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις και να κοντρολάρεις π.χ. τις σταθερές δαπάνες ή τις αγορές που πρέπει να κάνει η επιχείρηση σου, μάλλον πρέπει… να βελτιωθείς στο οικονομικό πεδίο.

2- Μίσθωση ενός συμβούλου για συγκεκριμένες υπηρεσίες: Μια μικρή εταιρία είναι δύσκολο να είναι καλή σε όλα. Από την άλλη, είναι επίσης δύσκολο να προσλάβει πολλούς υπαλλήλους full time. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να μισθώσεις έναν σύμβουλο για συγκεκριμένες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον ειδικό, έτσι ώστε να σου παρέσει υπηρεσίες μάρκετινγκ για ένα χρονικό διάστημα. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρειάζεστε έναν σύμβουλο για μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι έτσι η λύση θα αποδειχτεί αρκετά ακριβή.

3- Αγκάλιασε τη δημοσιονομική πειθαρχία: Αυτό ακούγεται… κάπως κακό εδώ στην Ελλάδα. Κι όμως είναι βασικό κομμάτι για να πετύχει μια επιχείρηση. Ως ιδρυτής, πρέπει να έχεις έτοιμο έναν πλήρως ολοκληρωμένο ετήσιο προϋπολογισμό. Σε αυτόν, δεν πρέπει να υπολογίζεις πάντα τα ιδανικά σενάρια. Επίσης, αφού γράψεις αυτά που θέλεις στο χαρτί, πρόσεχε μην σπαταλάς παραπάνω κεφάλαια στη διαδρομή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =