αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν η απάντηση σου σε αυτές τις 10 ερωτήσεις είναι «ναι», τότε είσαι έτοιμος για να γίνεις μεγάλος leader

Αν η απάντηση σου σε αυτές τις 10 ερωτήσεις είναι «ναι», τότε είσαι έτοιμος για να γίνεις μεγάλος leader

Αρκετές φορές, οι επιχειρηματικοί leaders και managers, πιστεύουν ότι πρέπει να δίνουν προνόμια, μπόνους και μισθολογικές αυξήσεις στους εργαζόμενους για να αυξήσουν την ικανοποίηση τους ή «να ενισχύσουν το ηθικό τους». Ωστόσο, αυτές οι τακτικές δεν λειτουργούν συνήθως, αν δεν υπάρχει και κάτι ακόμα. Μια συναισθηματική επαφή του εργαζομένου με την εταιρία.

Είναι αυτό που κάνει τον εργαζόμενο να πιστεύει στο γενικότερο όραμα της εταιρίας. Και να θέλει να ξυπνά το πρωί για να πάει στην δουλειά του. Κάπως έτσι, οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να δουλέψουν σκληρά και να υπερβούν τις προσδοκίες. Η πραγματικότητα είναι η εξής: Τα συναισθήματα οδηγούν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Κατά συνέπεια, αν ο leader κάνει τους εργαζομένους να νιώθουν καλά στην δουλειά τους, αυτό θα έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απόδοσή τους.

Το inc.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι οι 10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου. Αν η απάντηση που θα δώσεις σε αυτές είναι «ναι» τότε είσαι έτοιμος για να γίνεις μεγάλος leader. Και να οδηγήσεις τους εργαζομένους σου στο επόμενο επίπεδο.

1. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θέλω να ακούσω τις ιδέες τους και θα τους δώσω αξία;

2. Οι υπάλληλοί μου κατανοούν πώς η καθημερινή τους εργασία συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του οργανισμού;

3. Οι άλλοι ακολουθούν τα αιτήματα και τις εντολές μου επειδή “θέλουν”, και όχι επειδή “πρέπει”;

4. Οι άλλοι εξωτερικεύουν τις ιδέες και το όραμά τους για την εταιρία όταν είμαι τριγύρω;

5. Αναγνωρίζω την συμβολή του κάθε εργαζόμενου;

6. Προσφέρω συχνά ένα μονοπάτι καριέρας στους εργαζομένους μου;

7. Έχουν οι εργαζόμενοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό κάθε ημέρα;

8. Στην δουλειά, οι απόψεις των εργαζομένων φαίνεται να μετράνε;

9. Μιλάω τακτικά στους υπαλλήλους μου για την πρόοδό τους;

10. Μπορώ να βοηθήσω στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στους υπαλλήλους μου μέσω της επικοινωνίας που έχουμε πάνω στην δουλειά τους;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 12 =