αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν η απάντηση σου είναι «ναι» σε αυτές τις 5 ερωτήσεις, τότε η ζωή σου είναι καλύτερη από ότι νομίζεις

Αν η απάντηση σου είναι «ναι» σε αυτές τις 5 ερωτήσεις, τότε η ζωή σου είναι καλύτερη από ότι νομίζεις

Είναι αλήθεια ότι το κλίμα των τελευταίων μηνών έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο ευτυχισμένοι. Κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις, και ένας ιός που εξαπλώνεται συνεχώς, συνθέτουν ένα σκηνικό που βγάζει στενάχωρα συναισθήματα.

Αλλά τελικά, από τι εξαρτάται η ευτυχία και η επιτυχία στην ζωή μας; Το αμερικανικό inc.com έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο. Όπως σημειώνει το αμερικανικό site, ο ορισμός της «επιτυχίας» περιλαμβάνει σίγουρα κάτι περισσότερο από την επιχείρηση ή τη δουλειά σας.Παρακάτω θα δεις 5 ερωτήσεις. Αν η απάντηση σου σε αυτές είναι «ναι», τότε η ζωή σου είναι καλύτερη από ότι ίσως νομίζεις.

1# Μπορώ ακόμα να κάνω επιλογές που έχουν σημασία; Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά επιλέγουν το Α ή το Β. Οι άνθρωποι όμως που ζουν τη ζωή που θέλουν να ζήσουν, συχνά ξεφεύγουν από τα Α και Β και στη συνέχεια δημιουργούν τη δική τους επιλογή Γ. Κάθε φορά που θέλετε να λάβετε οποιαδήποτε σημαντική απόφαση, υπάρχουν δύο πιθανές πορείες δράσης. Μπορείτε να δείτε τη σειρά επιλογών που παρουσιάζονται μπροστά σας, να επιλέξετε την καλύτερη διαθέσιμη επιλογή και να προσπαθήσετε να την προσαρμόσετε. Ή μπορείτε να κάνετε ό, τι κάνει ο αληθινός leader: Βρείτε την καλύτερη δυνατή επιλογή και, στη συνέχεια κάντε τη διαθέσιμη.

2# Μπορώ ακόμα να επιλέξω πολλά από τα άτομα με τα οποία περνάω τον χρόνο μου; Σίγουρα θα έχεις επαφές και με άτομα που… αναγκαστικά έχεις στην καθημερινότητα σου (π.χ. στην δουλειά). Ωστόσο είναι σημαντικό να επιλέγεις πολλά από τα άτομα με τα οποία περνάς τον χρόνο σου. Όπως λένε πολλοί business coaches, είμαστε ο μέσος όρος των πέντε ατόμων με τα οποία περνάμε περισσότερο χρόνο. Αν ο εσωτερικός σας κύκλος αποτελείται από άτομα που σέβεστε, θαυμάζετε και απολαμβάνετε, είστε επιτυχημένοι.

3# Έχω ακόμα στενούς φίλους; Οι στενές φιλίες είναι όλο και πιο σπάνιες όσο μεγαλώνουμε. Εάν έχετε περισσότερους από δύο ή τρεις στενούς φίλους, θα επωφεληθείτε από την κοινωνική σύνδεση. Αυτοί οι άνθρωποι θα σε βοηθήσουν σε δύσκολες στιγμές. Αλλά θα σου δώσουν και την ώθηση για να πετύχεις τους στόχους σου.

4# Χαίρομαι όταν πετυχαίνουν οι άλλοι; Οι μεγάλοι ηγέτες δεν χαίρονται μόνο με την δική τους επιτυχία. Προσπαθούν να βοηθήσουν και τους ανθρώπους που είναι γύρω τους, έτσι ώστε να φτάσουν και οι άλλοι στην επιτυχία. Όπως σημειώνει το inc.com, οι ηγέτες αυτοί έχουν λάβει μια βασική απόφαση: Μπορούν να βρουν ευτυχία στην επιτυχία των άλλων. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει μόνο στο επαγγελματικό πεδίο. Μάλιστα μπορείς να πάρεις και χρήσιμα μαθήματα από την επιτυχία φίλων ή μελών της οικογένειας σου.

5# Είμαι ακόμα ενθουσιασμένος (για κάτι); Όπως έλεγε και ο Steve Jobs, μόνο αν σου αρέσει κάτι μπορείς να γίνεις πολύ καλός σε αυτό. Και αν θες να αντέξεις μέσα σε έναν «μαραθώνιο» πρέπει να είσαι ενθουσιασμένος με αυτό που ασχολείσαι. Σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα τα παρατήσεις μόλις προκύψουν οι πρώτες δυσκολίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =