αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αν δεν ρωτήσεις, ποτέ δεν θα πάρεις αυτό που θες»: Η σοφή τακτική του Steve Jobs που μπορεί να σε φτάσει ψηλά

«Αν δεν ρωτήσεις, ποτέ δεν θα πάρεις αυτό που θες»: Η σοφή τακτική του Steve Jobs που μπορεί να σε φτάσει ψηλά

Υπάρχει ένα βίντεο στο Youtube που δείχνει τον Steve Jobs να μιλά για ένα περιστατικό από τότε που ήταν 12 χρονών. Τι έκανε ο μικρός Jobs τότε: έψαχνε για ανταλλακτικά έτσι ώστε να κατασκευάσει έναν μετρητή συχνότητας. Άνοιξε τον τηλεφωνικό κατάλογο στο σπίτι του στην Καλιφόρνια και μετά από ψάξιμο κατάφερε να βρει το τηλέφωνο του Bill Hewlett, ιδρυτή της Hewlett-Packard. Η συγκεκριμένη εταιρία είχε τα εξαρτήματα που ήθελε.

«Θέλω να κατασκευάσω έναν μετρητή συχνότητας και αναρωτιόμουν αν έχετε κάποια ανταλλακτικά θα μπορούσα να έχω…» είπε μεταξύ άλλων στο τηλέφωνο ο Steve Jobs. Ο Bill Hewlett όχι μόνο του έδωσε τα ανταλλακτικά που ήθελε, αλλά του προσέφερε και μια θέση εργασίας εκείνο το καλοκαίρι, στη μονάδα συναρμολόγησης όπου έφτιαχνε τα συγκεκριμένα εξαρτήματα.

Όπως σημειώνεται σε άρθρο του inc.com, πολλές φορές στη ζωή μας διστάζουμε να ρωτήσουμε για κάτι, φοβούμενοι την απόρριψη. Στην παραπάνω ιστορία, ο Jobs δεν δίστασε να ρωτήσει και να ζητήσει βοήθεια. Με το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα θετικό. Τις περισσότερες περιπτώσεις, δηλαδή, το αποτέλεσμα είναι θετικό. Αρκεί να βρεις το θάρρος να ρωτήσεις.

«Ποτέ δεν έχω βρει κάποιον που να μου κλείσει το τηλέφωνο ενώ τον ρωτούσα κάτι» έχει πει ο Steve Jobs.

Παράλληλα, ο ιδρυτής της Apple έχει τονίσει: «Εγώ απλά ρώταγα. Και όταν άλλοι άνθρωποι με ρωτούν προσπαθώ να ανταποκρίνομαι έτσι ώστε να ανταποδώσω την ευγνωμοσύνη μου». Κι όμως, πολλοί άνθρωποι δεν φτάνουν μέχρι το σημείο να ρωτήσουν. «Οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν σηκώνουν το τηλέφωνο για να καλέσουν. Ποτέ δεν ζητούν. Και αυτό ίσως ξεχωρίζει τους ανθρώπους που κάνουν πράγματα, από αυτούς που απλά ονειρεύονται» ξεκαθάρισε ο ιδρυτής της Apple.

«Πρέπει να είστε έτοιμοι να δράσετε. Έτοιμοι να αποτύχετε. Έτοιμοι να συντριβείτε. Είτε αυτό αφορά ένα τηλεφώνημα, είτε την έναρξη μιας επιχείρησης ή οτιδήποτε άλλο. Αν φοβάσαι την αποτυχία, δεν θα πας πολύ μακριά» καταλήγει ο Steve Jobs.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + two =