αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αν δεν ρωτήσεις, η απάντηση θα είναι πάντα όχι»: 3 απλοί κανόνες που πρέπει να εφαρμόζεις στη ζωή σου

«Αν δεν ρωτήσεις, η απάντηση θα είναι πάντα όχι»: 3 απλοί κανόνες που πρέπει να εφαρμόζεις στη ζωή σου

Ο Steve Jobs είχε μιλήσει για αυτό. Μέσα από μια δική του ιστορία. Τι είχε κάνει σε ηλικία μόλις 12 ετών: Εψαχνε για ανταλλακτικά έτσι ώστε να κατασκευάσει έναν μετρητή συχνότητας. Άνοιξε τον τηλεφωνικό κατάλογο στο σπίτι του στην Καλιφόρνια και μετά από ψάξιμο κατάφερε να βρει το τηλέφωνο του Bill Hewlett, ιδρυτή της Hewlett-Packard. Η συγκεκριμένη εταιρία είχε τα εξαρτήματα που ήθελε.

«Θέλω να κατασκευάσω έναν μετρητή συχνότητας και αναρωτιόμουν αν έχετε κάποια ανταλλακτικά θα μπορούσα να έχω…» είπε μεταξύ άλλων στο τηλέφωνο ο Steve Jobs. Ο Bill Hewlett όχι μόνο του έδωσε τα ανταλλακτικά που ήθελε, αλλά του προσέφερε και μια θέση εργασίας εκείνο το καλοκαίρι, στη μονάδα συναρμολόγησης όπου έφτιαχνε τα συγκεκριμένα εξαρτήματα.

Πολλές φορές στη ζωή μας διστάζουμε να ρωτήσουμε για κάτι, φοβούμενοι την απόρριψη. Στην παραπάνω ιστορία, ο Jobs δεν δίστασε να ρωτήσει και να ζητήσει βοήθεια. Με το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα θετικό. Τις περισσότερες περιπτώσεις, δηλαδή, το αποτέλεσμα είναι θετικό. Αρκεί να βρεις το θάρρος να ρωτήσεις.

«Ποτέ δεν έχω βρει κάποιον που να μου κλείσει το τηλέφωνο ενώ τον ρωτούσα κάτι» έχει πει ο Steve Jobs.

Παράλληλα, ο ιδρυτής της Apple έχει τονίσει: «Εγώ απλά ρώταγα. Και όταν άλλοι άνθρωποι με ρωτούν προσπαθώ να ανταποκρίνομαι έτσι ώστε να ανταποδώσω την ευγνωμοσύνη μου». Κι όμως, πολλοί άνθρωποι δεν φτάνουν μέχρι το σημείο να ρωτήσουν. «Οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν σηκώνουν το τηλέφωνο για να καλέσουν. Ποτέ δεν ζητούν. Και αυτό ίσως ξεχωρίζει τους ανθρώπους που κάνουν πράγματα, από αυτούς που απλά ονειρεύονται» ξεκαθάρισε ο ιδρυτής της Apple.

«Πρέπει να είστε έτοιμοι να δράσετε. Έτοιμοι να αποτύχετε. Έτοιμοι να συντριβείτε. Είτε αυτό αφορά ένα τηλεφώνημα, είτε την έναρξη μιας επιχείρησης ή οτιδήποτε άλλο. Αν φοβάσαι την αποτυχία, δεν θα πας πολύ μακριά» καταλήγει ο Steve Jobs

Στο παρακάτω γράφημα θα δεις την συμβουλή του Steve Jobs, συν άλλους δύο κανόνες που αξίζει να εφαρμόζεις στη ζωή σου.

https://i.pinimg.com/564x/12/a1/cc/12a1cc627a48b0594a4397a93a2c40e1.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + nine =