αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν δεν δράσεις τώρα, θα μετανιώσεις για αυτά τα 5 πράγματα μεγαλώνοντας

Αν δεν δράσεις τώρα, θα μετανιώσεις για αυτά τα 5 πράγματα μεγαλώνοντας

Όλοι μετανιώνουμε για πράγματα που έχουμε κάνει στην ζωή μας. Μέσα από έρευνες που έχουν γίνει σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, έχουν προκύψει αρκετά «πράγματα που θα ήθελα να είχα κάνει διαφορετικά». Έτσι όπως τα παραθέτουν οι ίδιοι.

Το αμερικανικό aconsciousrethink.com παραθέτει σε άρθρο του 5 πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι μεγαλώνοντας. Αν βλέπεις κάποια από αυτά στον εαυτό σου, πρέπει να δράσεις τώρα. Αλλιώς θα βαδίσεις και εσύ στο ίδιο μονοπάτι που έχουν πάει πολλοί άλλοι άνθρωποι. Θα μετανιώσεις αργότερα- αλλά ο χρόνο δεν γυρνάει πίσω.

1# Δεν υπερασπίζεσαι αυτό που πιστεύεις

Έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να παραμένει σιωπηλός σχετικά με ένα θέμα επειδή δεν θέλατε να στενοχωρήσετε ή να προσβάλετε άλλους ανθρώπους και στη συνέχεια να αισθανθήκατε μια μεγάλη λύπη για αυτό; Πολλοί από εμάς… δαγκώνουμε τη γλώσσα μας αντί να μιλάμε για το σωστό, επειδή φοβόμαστε μήπως μας κοροϊδέψουν ή μας περιφρονήσουν ή ακόμα και να μας αφήσουν μακριά αυτοί που μας ενδιαφέρουν. Τα ιδανικά και η ηθική μας μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση με τα δικά τους ή μπορεί να βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας και δεν θέλουμε να διαταράξουμε το status quo ενεργώντας με τον τρόπο που πιστεύουμε ότι πρέπει. Αλλά η ντροπή που καταλήγουμε να νιώθουμε όταν ΔΕΝ κάνουμε αυτό που ξέρουμε ότι είναι σωστό, είναι πολύ χειρότερη από τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν αν το κάνουμε.

2# Συμβιβάζεσαι με μέτριες ανθρώπινες σχέσεις

Πάρα πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να συμβιβάζονται με λιγότερο από αυτό που πραγματικά θέλουν όταν πρόκειται για τις προσωπικές τους σχέσεις, και λίγο- πολύ όλοι καταλήγουν να μετανιώνουν για αυτήν την επιλογή όταν μεγαλώνουν. Μερικοί συμβιβάζονται λόγω του φόβου να μείνουν μόνοι, άλλοι το κάνουν επειδή το Χ άτομο έχει όλες τις «σωστές» ιδιότητες, ακόμα κι αν δεν υπάρχει πραγματική συναισθηματική ή πνευματική σύνδεση. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάς με άτομα που δεν εκτιμάς και αγαπάς.

3# Ανησυχείς για τα πάντα

Υπάρχει μια φράση που λέει: «Στο 95% των περιπτώσεων, αυτό για το οποίο ανησυχείς δεν θα πραγματοποιηθεί, και το υπόλοιπο 5% θα συμβεί είτε ανησυχείς είτε όχι, οπότε ποιος είναι ο λόγος να ανησυχείς;». Σκεφτείτε όλο τον χρόνο που έχετε ξοδέψει ανησυχώντας για όλα τα πράγματα που *μπορεί* να συμβούν. Έχει πραγματοποιηθεί κάποια από αυτές τις καταστάσεις όπως ακριβώς τις είχατε φανταστεί; Πόσο χρόνο αφιερώσατε ανησυχώντας; Οι περισσότεροι από εμάς παγιδευόμαστε στον δικό μας παρανοϊκό τρόπο σκέψης και ανησυχούμε για όλα όσα θα μπορούσαν ενδεχομένως να πάνε στραβά. Χάνουμε πολύτιμες ώρες παγιδευμένοι σε κύματα πανικού και άγχους. Τώρα αναρωτηθείτε το εξής: Πιστεύετε ότι θα πάρετε κάτι από αυτόν τον χρόνο πίσω; Δεν έχουμε άπειρα λεπτά στη ζωή μας και κάθε στιγμή που σπαταλάμε ανησυχώντας για πράγματα στα οποία δεν έχουμε κανέναν έλεγχο, χάνεται για πάντα.

4# Δεν ταξιδεύεις πολύ

Μιλήστε με οποιονδήποτε ηλικιωμένο και το πιθανότερο είναι ότι θα συγκινηθεί μιλώντας για διάφορα μέρη που πάντα ήθελε να επισκεφτεί, αλλά δεν το έκανε ποτέ. Πολλοί άνθρωποι αναβάλλουν το ταξίδι επειδή πιστεύουν ότι είναι επιπόλαια έξοδα και μπορούν πάντα να αναβληθούν για μεταγενέστερη ημερομηνία. Τελικά, προκύπτουν άλλα πράγματα που έχουν προτεραιότητα. Η ζωή δεν έχει να κάνει μόνο με το να περνάμε κάθε μέρα σε ένα γραφείο: Τα ταξίδια μας αλλάζουν, μας κάνουν να συνειδητοποιούμε περισσότερο τον κόσμο γύρω μας, μας βοηθούν να συνδεθούμε με τους άλλους και πραγματικά δίνουν άλλη αξία στη ζωή μας.

5# Κρατάς κακίες

Δεν σου κάνει καλό και σου ‘κλέβει’ τη χαρά που μπορείς να έχεις στην παρούσα στιγμή. Αλλά παράλληλα δηλητηριάζει και άλλες σχέσεις που μπορεί να αναπτύξεις. Σκεφτείτε ότι κρατάτε την αρνητικότητα σαν… να κρατάτε ένα αναμμένο κάρβουνο στη γροθιά σας. Το μόνο που θα κάνει είναι να σας προκαλέσει –και μόνο εσάς– πολύ πόνο. Αν το ρίξεις κάτω, θα αρχίσεις να νιώθεις πολύ καλύτερα. Εάν δυσκολεύεστε να συγχωρήσετε πράγματα του παρελθόντος ή να αφήσετε την αρνητικότητα, βρείτε έναν εξαιρετικό θεραπευτή που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε έναν καλό τρόπο να το κάνετε. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα μακροπρόθεσμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − one =