αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν δεν έχεις γίνει πλούσιος μέχρι αυτή την ηλικία, μάλλον δεν θα γίνεις ποτέ

Αν δεν έχεις γίνει πλούσιος μέχρι αυτή την ηλικία, μάλλον δεν θα γίνεις ποτέ

Μπορεί συχνά να ακούμε ότι χρειάζεται χρόνος για να χτίσεις μια περιουσία, ωστόσο μάλλον δεν πρέπει να… ξεφύγεις πολύ χρονικά. Όπως φαίνεται, αν δεν καταφέρεις να πετύχεις την δική σου «εκτόξευση» μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία, από εκεί και πέρα έχεις λιγότερες πιθανότητες να γίνεις πλούσιος.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα που δημοσιοποίησε το 2017 μια ομάδα ερευνητών από την Μινεάπολη και τη Νέα Υόρκη, οι οποίοι ανέλυσαν μια μεγάλη βάση δεδομένων από το 1978.

Τα δεδομένα αυτά αφορούσαν στοιχεία από το περιουσιολόγιο, την εφορία και από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, αντρών ηλικίας από 25 έως και 55 ετών. Η ερευνά τους συνολικά διήρκεσε 10 χρόνια.

Οι οικονομολόγοι λοιπόν διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των εσόδων των αντρών έχει συντριπτικές πιθανότητες να επιτευχθεί στα πρώτα 10 χρόνια εργασίας τους και συνήθως μεταξύ της ηλικίας 25 με 35.

Κατά την επόμενη δεκαετία της καριέρας τους και συνεπώς της ζωής τους, το εισόδημα των αντρών είτε μειώνεται, είτε οι αυξήσεις είναι μικρότερες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδια έρευνας, η μεγαλύτερη πιθανότητα για να γίνει κάποιος πλούσιος είναι maximun μέχρι τα 45 του. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα. Φαίνεται όμως ότι στην εποχή μας οι περισσότεροι άνθρωποι που γίνονται πλούσιοι, πετυχαίνουν κάτι τέτοιο σε μικρότερες ηλικίες από ότι ίσως συνέβαινε σε προηγούμενες 10ετιες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε συμβουλές για να γίνεις πλούσιος ξεκινώντας από το μηδέν: Εξηγεί ο business γκουρού Grant Cardone

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο