αρχικηVIRALΑν δεις κάποιον με μια μαύρη κηλίδα στην παλάμη του πρέπει να καλέσεις αμέσως την αστυνομία

Αν δεις κάποιον με μια μαύρη κηλίδα στην παλάμη του πρέπει να καλέσεις αμέσως την αστυνομία

Τι θα έκανες αν έβλεπες κάποιον με μια μαύρη κηλίδα στην παλάμη του; Πιθανότατα δεν θα έκανες τίποτα. Κι όμως αυτό θα ήταν λάθος. Η σωστή κίνηση θα ήταν να καλέσεις αμέσως την αστυνομία.

Πρόκειται για την Black Dot Campaign. Η οποία ξεκίνησε από το Facebook και αποτελεί έναν τρόπο για αναγνωριστούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο τρόπος που δουλεύει είναι απλός: Τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, με το να βάλουν μία μαύρη κηλίδα στην παλάμη τους μπορούν να δείξουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο ακόμα και αν δεν μπορούν να μιλήσουν καθώς ο δράστης βρίσκεται κοντά τους.

«Η μαύρη κηλίδα στην παλάμη επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναγνωρίσουν ότι είστε ένα από τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας που έχουν επιβιώσει και ότι χρειάζεστε βοήθεια αλλά δεν μπορείτε να την ζητήσετε καθώς ο δράστης παρακολουθεί κάθε κίνησή σας. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η καμπάνια έχει μαζέψει 6.000 άτομα από όλο τον κόσμο και έχουν βοηθηθεί ήδη 6 γυναίκες. Παρακαλώ δημοσιοποιήστε όσο πιο πολύ μπορείτε την ιδέα της καμπάνιας και δημοσιεύστε μια φωτογραφία με μία μαύρη κηλίδα στην παλάμη σας ώστε να δείξετε την υποστήριξη σας στα άτομα που είναι θύματα βίας», λένε ανάμεσα σε άλλα οι διοργανωτές της Black Dot Campaign.

Αν λοιπόν βρεθείς μπροστά σε μια τέτοια εικόνα, τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =