αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν δεις κάποια από αυτά τα 6 σημάδια τότε μία αγγελία για δουλειά είναι απάτη

Αν δεις κάποια από αυτά τα 6 σημάδια τότε μία αγγελία για δουλειά είναι απάτη

Πλέον είναι πολύ εύκολο να βρεις αγγελίες για διάφορες θέσεις εργασίας. Σε online πλατφόρμες, στο Linkedin, σε άλλα social media. Αλλά δεν είναι όλες οι αγγελίες καλές. Υπάρχουν και απάτες.

Με πολλούς ανθρώπους είτε να χάνουν είτε να παραιτούνται από τη δουλειά τους, υπάρχουν περισσότερα άτομα που αναζητούν εργασία εκεί έξω. Και αρκετοί πέφτουν θύματα απάτης. Οι απατεώνες βασίζονται στο γεγονός ότι ορισμένα άτομα που αναζητούν εργασία θέλουν απεγνωσμένα να βγάλουν χρήματα και θα το χρησιμοποιήσουν αυτό για την πρόσληψη ατόμων που μπορεί να μην είναι έμπειροι στο να αναζητούν θέσεις εργασίας.

Το γνωστό site flexjobs.com έκανε την έρευνα και παραθέτει 6 σημάδια που δείχνουν ότι μία αγγελία είναι μάλλον απάτη.

1- Η αγγελία χρησιμοποιεί λέξεις και φράσεις που είναι μάλλον πολύ καλές… για να είναι αληθινές: Γρήγορα χρήματα, απεριόριστες δυνατότητες κερδών κ.α.

2- Υπάρχει μια αίσθηση επείγοντος ή ο υπεύθυνος προσλήψεων σας πιέζει να αποδεχτείτε τη δουλειά τώρα. Οποιαδήποτε σοβαρή εταιρεία δεν θα σας πιέσει να αποδεχτείτε μια προσφορά εργασίας… μέσα σε μία ημέρα.

3- Η αγγελία εργασίας ή το email έχει εμφανή γραμματικά ή ορθογραφικά λάθη.

4- Σας προσφέρεται η θέση εργασίας χωρίς κάποιος υπεύθυνος προσλήψεων να επαληθεύσει την εργασιακή σας εμπειρία ή να ζητήσει συστάσεις ή να ρωτήσει περισσότερες πληροφορίες.

5- Η “εταιρεία” έχει ένα email domain από το Gmail ή άλλους δημοφιλείς παρόχους.

6- Η περιγραφή της θέσης εργασίας είναι ασυνήθιστα ασαφής.

Ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να πέσει θύμα απάτης στην αναζήτηση εργασίας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε πιο ασφαλείς ενώ κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο:

1. Κάντε την έρευνα σας. Ψαξτε την εταιρεία και τα άτομα που επικοινωνούν μαζί σας. Τι αποτελέσματα λαμβάνετε όταν πληκτρολογείτε «[Όνομα εταιρείας] + απάτη»; Τι άλλα αποτελέσματα εμφανίζονται στο Google Search;

2. Συνδεθείτε με την εταιρεία. Μεταβείτε απευθείας στον ιστότοπο της εταιρείας και δείτε εάν η ανοιχτή θέση εργασίας είναι αναρτημένη στη jobs page τους.

3. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Αν φαίνεται σαν απάτη, μάλλον είναι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 9 =