αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν δεις αυτά τα 4 σημάδια μάλλον πρέπει να απομακρυνθείς από ένα άτομο που έχεις στον κύκλο σου

Αν δεις αυτά τα 4 σημάδια μάλλον πρέπει να απομακρυνθείς από ένα άτομο που έχεις στον κύκλο σου

Ακούμε τις λέξεις «κοινωνική απόσταση» ξανά και ξανά. Αλλά μερικές φορές οι λόγοι για να μείνετε μακριά από τους ανθρώπους δεν έχουν καμία σχέση με την απειλή ενός ιού όπως o COVID-19. Τα αγαπημένα πρόσωπα είναι σημαντικά, αλλά μπορεί να είναι και… πρόβλημα. Μερικές φορές η αποστασιοποίηση από αυτούς τους ανθρώπους είναι απαραίτητη λόγω του τρόπου που ενεργούν ή των πραγμάτων που σας έχουν κάνει.

Εδώ είναι 4 σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον πρέπει να απομακρυνθείς από ένα άτομο που έχεις στον κύκλο σου

1. Λήψη συνεχών προσβολών

Η κριτική μπορεί να είναι αφόρητη, ανεξάρτητα από το ποιο αγαπημένο πρόσωπο την εκτοξεύει προς την κατεύθυνση σας. Αν κάποιος σε προσβάλλει συνεχώς, τότε κάτι πρέπει να γίνει. Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα πολύ καλό συναίσθημα για τον εαυτό σας, όχι ένα διογκωμένο ‘εγώ’, απλώς καλή αυτοεκτίμηση και ξαφνικά, ένα μέλος της οικογένειας σας προσβάλλει.

Προσβολές που δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Εάν αντιμετωπίζετε συνεχείς τυχαίες και σκληρές προσβολές και κάθε φορά που το επισημαίνεται το άλλο άτομο δεν σταματά, ίσως ήρθε η ώρα να κρατήσεις αποστάσεις. Γιατί για να παραμείνετε υγιείς, πρέπει να κόψετε ορισμένους ανθρώπους.

2. Όταν δεν είναι αξιόπιστοι

Οι άνθρωποι στη ζωή σας που δεν είναι αξιόπιστοι μπορεί να είναι εμπόδιο. Θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα είναι δίπλα σας όταν τα χρειάζεστε. Εάν δεν μπορείτε να τους εμπιστευτείτε, τότε δεν είστε τόσο κοντά τους όσο νομίζατε κάποτε.

Μερικές φορές πρέπει να βάλεις μια μικρή απόσταση μεταξύ του εαυτού σου και αυτών που δεν είναι αξιόπιστοι. Χρειάζεσαι κάποιον να κάνει αυτά που λέει. Από εκεί προέρχεται η αληθινή σας υποστήριξη.

3. Όταν υπάρχει χειριστική συμπεριφορά

Όταν τα αγαπημένα σας πρόσωπα σας προσφέρουν συμβουλές για το τι να φορέσετε, δεν πειράζει. Αλλά όταν προσπαθούν συνεχώς να ελέγξουν τι φοράς, πού πηγαίνεις, με ποιον μιλάς και πώς ενεργείς, δεν είναι φυσιολογικό.

Βρίσκεις χειριστικούς ανθρώπους στις οικογένειες, στις σχέσεις και μπορείς να έχεις ακόμα και φίλους που είναι χειριστικοί. Όπως και με άλλες τοξικές συμπεριφορές, ξεκινάει από τα μικρά, αλλά μέχρι να συνειδητοποιήσετε τι συμβαίνει, έχει ήδη γίνει η ζημιά. Αυτή είναι μια από τις φορές που χρειάζεται η απόσταση.

4. Gaslighting

Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτό. Το Gaslighting είναι ουσιαστικά όταν κάποιος αρνείται ένα γεγονός ή μια συνομιλία που έχει συμβεί. «Πότε έγινε αυτό;» μπορεί να είναι η πρώτη αντίδραση του. Το gaslighting δυνητικά μπορεί να υπάρξει σε κάθε είδους σχέση.

Άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτού του είδους τη χειραγώγηση, αρνούνται όσα θυμάται ο άλλος από μια συνομιλία ή ένα περιστατικό, δεν πιστοποιούν την εγκυρότητα των συναισθημάτων του, τον αγνοούν όταν εκφράζει παράπονα ή τον αντιμετωπίζουν με ασέβεια. Του λένε ότι είναι υπερβολικός, ότι πολύς κόσμος συμμερίζεται αυτήν την άποψη και ότι του αξίζει όσα ακούει, επειδή ο ίδιος τα προκαλεί.

Ουσιαστικά του αρνούνται όλη του την πραγματικότητα, μέχρι να υποκύψει και να υιοθετήσει αυτήν που του προβάλλουν.

Επιρρεπείς στο gaslighting, είναι άνθρωποι που έχουν κακοποιηθεί ή/και παραμεληθεί στο παρελθόν, επειδή αυτοί οι άνθρωποι έτσι κι αλλιώς δεν είναι σχεδόν ποτέ σίγουροι για το αν πρέπει να θυμώσουν, επειδή κάποτε, τους είπαν ότι αξίζουν την κακοποίηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =