αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν βλέπεις κάποια από αυτά τα 6 σημάδια στον εαυτό σου τότε είσαι υπερβολικά εγωκεντρικό άτομο

Αν βλέπεις κάποια από αυτά τα 6 σημάδια στον εαυτό σου τότε είσαι υπερβολικά εγωκεντρικό άτομο

Είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να διασφαλίζουμε ότι όλες οι ανάγκες μας ικανοποιούνται. Πέρα από την τροφή και τη στέγη. Οι ανάγκες μας μπορεί να περιλαμβάνουν εμπειρίες και συνδέσεις που μας βοηθούν να ευδοκιμήσουμε ως άτομα.

Αλλά πότε ξεπερνάμε την λεπτή γραμμή και πάμε στην υπερβολή, κοιτώντας μόνο τον εαυτό μας; Πότε ένα άτομο περνά από το να ενδιαφέρεται για την υγεία του και για την ευημερία του, στο να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και αυτό που χρειάζεται ο ίδιος;

Εδώ είναι μερικά σημάδια. Αν βλέπεις κάποια από αυτά στον εαυτό σου, τότε μάλλον είσαι ένα υπερβολικά εγωκεντρικό άτομο. Και κάτι πρέπει να αλλάξεις.

Οι ανάγκες και τα θέλω σου είναι πάντα σε πρώτο πλάνο

Σπάνια, έως ποτέ, λαμβάνετε υπόψη τις επιθυμίες ή τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων, εκτός εάν φυσικά βοηθούν… στην προώθηση των δικών σας σχεδίων ή σας ωφελούν άμεσα.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι οη σύντροφός σας λέει ότι θέλει πραγματικά να παρακολουθήσετε κάτι με το οποίο ασχολείται. Ίσως παρουσιάζει έργα τέχνης σε μια γκαλερί ή κάνει μία ομιλία σε ένα επιχειρηματικό event. Μπορεί αρχικά να γουρλώσετε τα μάτια σας με την ταλαιπωρία, μέχρι να θυμηθείτε ότι υπάρχει μια υπέροχη μπυραρία κοντά, όπου μπορείτε να πάτε.

Τότε, ξαφνικά το γεγονός αξίζει τον κόπο, ειδικά αν μπορείτε να ξεφύγετε το συντομότερο δυνατό.

Μόνο ο δικός σου δρόμος είναι σωστός

Εφόσον δεν συμβιβάζεστε, αν οι άλλοι άνθρωποι δεν βλέπουν τη… σοφία των προτιμήσεων και των επιθυμιών σας, τότε δεν ασχολείστε καθόλου μαζί τους. Πάντα ο δικό σου δρόμος είναι «ο σωστός» και αυτό που θέλετε να κάνετε είναι πάντα πιο διασκεδαστικό, πιο σημαντικό και υψηλότερου επιπέδου από αυτό που μπορεί να αρέσει σε οποιονδήποτε άλλον. Αυτό το είδος εγωισμού παρατηρείται, για παράδειγμα, στους γονείς που επιδίδονται στις δικές τους επιθυμίες πάνω από τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων.

Βλέπετε τους ανθρώπους ως εργαλεία ή ως σκαλοπάτι

Στα μάτια σας, οι άνθρωποι μοιάζουν περισσότερο με αντικείμενα που έχουν πιθανές χρήσεις για εσάς, παρά με αισθανόμενα όντα με ατομικά συναισθήματα, όνειρα και ανάγκες. Δεν τους βλέπετε ως άτομα ή δεν συνδέεστε μαί τους, αλλά καθορίζετε την αξία τους με βάση το αν σας είναι χρήσιμοι ή όχι.

Όταν γνωρίσετε κάποιον νέο άτομο, πιθανότατα θα τον ρωτήσετε τι δουλειά κάνει, ποια είναι τα χόμπι του και ούτω καθεξής. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή πραγματικά ενδιαφέρεστε, αλλά αναζητάτε πτυχές που μπορεί να ωφελήσουν την καριέρα, τις δεξιότητες ή τον κοινωνικό σας κύκλο. Στην πραγματικότητα, μπορεί να κάνετε τα πάντα για να συναναστραφείτε με άλλους αν θα μπορούσαν να κάνουν για εσάς.

Δεν κάνετε ποτέ μια χάρη χωρίς να γνωρίζετε ότι θα πάρετε κάτι σε αντάλλαγμα

Χρειάζεται βοήθεια ο φίλος σας για να μετακομίσει; Λοιπόν, σίγουρα, θα βάλετε ένα χέρι, με μία προϋπόθεση. Εάν δεν μπορεί να σας πει αμέσως τι μπορεί να σας προσφέρει ως ανταπόδοση, θα τον ενημερώσετε οπωσδήποτε ότι σας χρωστά χάρη— και θα προσπαθήσετε να αποσπάσετε ό,τι μπορείτε, ακόμα κι αν είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από ό,τι έκανες για αυτόν.

Θα του τηλεφωνήσετε στη μέση της νύχτας για να σε πάρει από το αεροδρόμιο και θα του υπενθυμίσετε «τι είχες κάνε για αυτόν» κάποτε.

Δεν κρατάς τις υποσχέσεις σου

Μπορεί να δίνετε υποσχέσεις όταν προσπαθείτε να κάνετε κάποιον να κάνει κάτι για εσάς, αλλά στη συνέχεια δεν κρατάτε την συμφωνία. Θα πείτε ό,τι χρειάζεται για να πετύχετε αυτό που θέλετε, αλλά όταν έρθει η ώρα να κάνετε αυτό που είπατε ότι θα κάνατε σε αντάλλαγμα, τότε… κάτι άλλο έχει προκύψει και απλά δεν μπορείτε.

Στην πραγματικότητα, πιθανότατα να εκνευρίζεστε όταν κάποιος σας υπενθυμίζει ότι υποσχεθήκατε ότι θα κάνατε. Μάλλον έχετε άλλα, πιο σημαντικά και καλύτερα πράγματα να κάνετε…

Σπάνια ζητάς συγγνώμη- και αν το κάνεις δεν το εννοείς πραγματικά

Αν οι άνθρωποι πληγωθούν ή αναστατωθούν από πράγματα που έχετε πει ή έχετε κάνει, αυτό δεν σας κάνει αίσθηση. Ό,τι κι αν είπες ή έκανες, ήταν αναμφίβολα για… κάποιο λόγο. Ήσουν απλώς ειλικρινής, επομένως είναι πιθανώς υπερευαίσθητοι και θα το ξεπεράσουν μόλις αποφασίσουν να σταματήσουν να είναι δραματικοί γι’ αυτό. Ετσι σκέφτεσαι.

Στο μυαλό σας, αντί να ζητάτε συγγνώμη που φέρεστε στους άλλους άσχημα, είναι πιο εύκολο να τους αντικαταστήσετε, παρά να σπαταλάτε τον χρόνο σας προσποιούμενος ότι επανορθώνετε. Σε τελική ανάλυση, υπάρχουν πάντα πολλοί άλλοι (πιο έξυπνοι, πιο ζεστοί, πιο δημοφιλείς, πιο πλούσιοι, με υψηλότερη αξία) άνθρωποι που ζητούν το χρόνο και την προσοχή σας. Αυτό είναι πάντα στο μυαλό σου, σωστά;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 1 =