αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν βλέπεις κάποια από αυτά τα 4 σημάδια, ήρθε η ώρα να ξεκόψεις από κάποιον

Αν βλέπεις κάποια από αυτά τα 4 σημάδια, ήρθε η ώρα να ξεκόψεις από κάποιον

Όλοι κάνουν φίλους και δημιουργούμε γενικότερες επαφές στη διάρκεια της ζωής μας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να μένουμε με τα ιδια άτομα σε όλη μας τη ζωή. Μερικές φορές, ορισμένες φιλίες μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξικές. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Υπάρχουν φιλίες που καταλήγουν να μην σου προσφέρουν τίποτα θετικό ή ακόμα χειρότερα να σε κρατούν πίσω. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό είστε φίλοι με κάποιον – μπορεί να έρθει μια στιγμή που θα πρέπει να φύγει από τη ζωή σας.

Εδώ είναι 4 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να ξεκόψεις από έναν φίλο/η.

Επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη

Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, είναι στην φύση μας. Αλλά όταν ένας φίλος σας πληγώνει, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να του εξηγήσετε τα συναισθήματά σας (όταν ηρεμήσετε και ο θυμός σας καταλαγιάσει). Ωστόσο, αν συνεχίσει να επαναλαμβάνει τα λάθη του και να αδιαφορεί για τα συναισθήματά σας, αυτό το άτομο είτε δεν νοιάζεται για τα συναισθήματά σας είτε δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το πώς οι πράξεις του επηρεάζουν αλλους ανθρώπους. Εάν ο κύκλος συνεχίζει να επαναλαμβάνεται, ειδικά αν κάνετε παρέα μαζί του σε τακτική βάση, τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

Ο τρόπος ζωής του σε επηρεάζει

Μερικές φορές ορισμένες φιλίες χτίζονται σε θεμέλια που έχουν να κάνουν με τα χόμπι, τα ενδιαφέροντα και την ψυχαγωγία. Και με την πάροδο του χρόνου, ορισμένα από αυτά τα ενδιαφέροντα ξεθωριάζουν – κάτι που δεν είναι πρόβλημα. Ωστόσο, αν η βάση της φιλίας σας είναι τα πάρτι τότε ίσως να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Για παράδειγμα, μπορείτε κάποτε να βγαίνατε για ποτά με ένα άτομο και να ξεφαντώνατε ως το πρωί, αλλά αν τώρα έχεις μια πρωινή δουλειά μάλλον δεν μπορείς να συνεχίσεις σε αυτό τον τρόπο ζωής. Εάν μπορείτε να συμφωνήσετε σε κάτι που μπορείτε να υποστηρίξετε και οι δύο, είναι οκ. Αλλά αν όχι, μπορεί να σας κρατήσει πίσω σε τόσα πολλά επίπεδα.

Όταν είναι σε σχέση, εξαφανίζεται

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι όταν ένας φίλος/η έχει περάσει από ελεύθερος σε σχέση, δεν θα έχει πια τόσο χρόνο να περάσει μαζί σου. Και μπορεί να το νιώσεις ακόμα περισσότερο όταν είσαι εσύ ελεύθερος. Ωστόσο, αν κάποιος σε παίρνει τηλέφωνο μόνο όταν είναι ελεύθερος και δεν ξέρει πως να περάσει τις νύχτες του Σαββατοκύριακου, φαίνεται λίγο εγωιστικό. Ο καθένας πρέπει να είναι σε θέση να ισορροπήσει τη ζωή του και τις σχέσεις του ώριμα. Εάν ένας φίλος δεν μπορεί να το κάνει, ίσως να μην παίρνει τη φιλία σας τόσο στα σοβαρά.

Αν το μόνο που σας δένει είναι… οι αναμνήσεις

Μερικές φορές έχουμε μερικές υπέροχες αναμνήσεις που κάνουμε με τους ανθρώπους. Αναμνήσεις γεμάτες ευτυχία, εσωτερικά αστεία, εμπειρίες που μπορεί να έχεις κρατήσει και να σε βοήθησαν να αναπτυχθείς ως άνθρωπος. Μερικές φορές είναι δύσκολο να τερματίσετε μια φιλία, δεδομένου ότι έχετε κάνει μια μεγάλη συναισθηματική επένδυση με τα χρόνια. Ωστόσο, αν είστε περισσότερο δεμένοι με τις… αναμνήσεις παρά με το άτομο, ίσως ήρθε η ώρα να το αφήσετε πίσω. Αν πλέον δεν έχεις κοινά σημεία και δεν δημιουργείς νέες εμπειρίες μαζί με ένα άτομο, δεν μπορεί να επιβιώσει μια φιλία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 20 =