αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν βλέπεις αυτά τα 5 σημάδια, ένα άτομο σου κάνει το καλό για να… πετύχει άλλους σκοπούς

Αν βλέπεις αυτά τα 5 σημάδια, ένα άτομο σου κάνει το καλό για να… πετύχει άλλους σκοπούς

Ίσως σου έχει τύχει: Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που σε κάνουν να νιώθεις άβολα. Φαίνονται ωραίοι και φιλικοί, αλλά νιώθεις ότι φορούν απλώς μια… μάσκα και μακάρι να ήξερες τι κρύβεται πίσω από αυτή.

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι δεν είναι πάντα αυτοί που φαίνονται και συχνά κρύβονται άλλα κίνητρα πίσω από αυτά που λένε και κάνουν. Η κατανόηση των προθέσεων των άλλων μπορεί να είναι δύσκολη. Χρειάζεται χρόνος για να μάθεις για κάποιον και να δεις τα δικά του κίνητρα. Ωστόσο, με λίγη προσοχή, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την εκμετάλλευση ή την προδοσία από άτομα που προσποιούνται ότι θέλουν το καλό σας.

Ακολουθούν 5 προειδοποιητικά σημάδια των «ψεύτικων καλών ανθρώπων».

1) Αναζητούν συνεχώς την έγκριση

Όταν κάποιος είναι εξαιρετικά καλός μαζί σας, μπορεί να προσπαθεί να κερδίσει την έγκρισή σας. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν κάποιος αισθάνεται ανασφαλής και ανεπαρκής. Τέτοια άτομα αναζητούν την έγκρισή σας, ως ένα τρόπο να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Οι άνθρωποι που αναζητούν συνεχώς έγκριση είναι συχνά ανασφαλείς για τον εαυτό τους. Μπορεί να μην είναι τόσο καλοί όσο φαίνονται – και μπορεί απλώς να σας χρησιμοποιούν για να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους.

Δεν έχουν πραγματικούς φίλους και προσπαθούν απεγνωσμένα να κάνουν κάποιον να τους συμπαθήσει. Ακόμα κι αν χρειαστεί να βγάλουν ένα ψεύτικο πρόσωπο.

2) Η καλοσύνη τους υπάρχει μόνο όταν θέλουν κάτι

Μερικοί άνθρωποι είναι εξαιρετικά καλοί μόνο όταν θέλουν κάτι από σένα. Μπορεί να προσπαθούν να σας κάνουν να κάνετε κάτι για αυτούς, αλλά θα γίνουν ψυχροί και απόμακροι αν δεν συμμορφωθείτε με τα αιτήματά τους. Αυτοί οι τύποι ανθρώπων δεν είναι πραγματικά καθόλου καλοί – απλώς προσπαθούν να πάρουν κάτι από εσάς. Αν κάποιος είναι εξαιρετικά καλός μαζί σου, αλλά η καλοσύνη του εξαφανίζεται όταν… δεν παίρνει αυτό που θέλει, δεν είναι αληθινός. Φυσικά, δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβεις πότε κάποιος είναι αυθεντικός και πότε παίζει έναν τέτοιο ρόλο.

3) Σε επικρίνουν πίσω από την πλάτη σου

Όταν κάποιος είναι εξαιρετικά καλός μαζί σου, αλλά πίσω από την πλάτη σου, σε επικρίνει συνεχώς, αυτό είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι δεν είναι αληθινός. Αν κάποιος σε κάνει να νιώθεις ότι είναι φίλος σου και σε συμπαθεί, και μετά ακούς ότι λέει κακά λόγια πίσω από την πλάτη σου, έχεις να κάνεις με έναν ψεύτικο ωραίο άνθρωπο. Πώς θα ξέρεις ότι μιλούν για σένα πίσω από την πλάτη σου; Ενα στοιχείο που αξίζει να τσεκάρεις, είναι αν επίσης κουτσομπολεύουν άλλους ανθρώπους μπροστά σου. Είναι πιθανό να κανουν το ίδιο και για εσενα, οταν δεν εισαι μπροστά.

4) Λένε προφανή ψέματα

Ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι των ψεύτικων καλών ανθρώπων είναι ότι θα πουν προφανή ψέματα. Για παράδειγμα, μπορεί να σου πουν ότι φαίνεσαι υπέροχος, αλλά εσύ δεν έχεις κοιμηθεί εδώ και δύο μέρες και μάλλον δεν φαίνεσαι τόσο καλά. Ή, σας λένε ότι ήταν εκτός πόλης και δεν μπορούσαν να έρθουν να σας υποστηρίξουν σε μια εκδήλωση που διοργανώνετε, αλλά τους είδαν σε ένα τοπικό εστιατόριο να γευματίζουν με φίλους.

5) Χαμογελούν υπερβολικά

Οι ψεύτικοι άνθρωποι συχνά χαμογελούν πολύ, ειδικά μπροστά σου. Μπορεί να φαίνονται σαν το ωραιότερο άτομο που έχετε γνωρίσει ποτέ, αλλά αν σας χαμογελάει όλη την ώρα, μπορεί να είναι ένα κακό σημάδι. Αν κάποιος σου χαμογελάει χωρίς λόγο, είναι σημάδι ότι είτε σε συμπαθεί και θέλει να σε κάνει να νιώσεις ξεχωριστός, είτε το προσποιείται γιατί δεν σε συμπαθεί. Έτσι, αν κάποιος σας χαμογελάει συνεχώς, αναρωτηθείτε γιατί. Οι ψεύτικοι ωραίοι άνθρωποι συχνά χαμογελούν σε ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν τους συμπαθούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 10 =