αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν βλέπεις αυτά τα 5 πράγματα στον εαυτό σου, τότε έχεις μεγαλύτερες προοπτικές από ότι νομίζεις

Αν βλέπεις αυτά τα 5 πράγματα στον εαυτό σου, τότε έχεις μεγαλύτερες προοπτικές από ότι νομίζεις

Είναι ενδιαφέρον ότι συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε τις δυνατότητες μας σε αυτή τη ζωή. Δεν καταλαβαίνουμε με σαφήνεια, δηλαδή, το πόσο πολύ μπορούμε να αναπτυχθούμε και όλα αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε στον κόσμο.

Είμαστε… οι τελευταίοι που πιστεύουμε στις δυνατότητες μας.

Αν είσαι ένας τέτοιος άνθρωπος, εδώ είναι τα καλά νέα: Μπορεί να έχεις μεγαλύτερες προοπτικές από ότι ίσως νομίζεις. Παρακάτω θα δεις 5 σημάδια που αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Αν τα βλέπεις στον εαυτό σου, πιθανότατα είσαι σε καλό δρόμο.

1# Είσαι πάντα πρόθυμος να αναπτυχθείς στο πεδίο σου. Ακόμα κι αν θεωρείται κάποιος ειδικός στον τομέα του, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να μαθαίνει και να εξελίσσεται. Ένα στοιχείο που έχουν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου. Για αυτούς τους τύπους ανθρώπων, υπάρχει πάντα ένα επόμενο επίπεδο γεμάτο εμπειρίες και δεξιότητες που πρέπει να «ξεκλειδώσουν». Μπορείς να παρακολουθήσεις online μαθήματα, σεμινάρια ή podcasts για να πάρεις νέες γνώσεις ανά πάσα στιγμή. Ακόμα και το αρνητικό feedback από άτομα που εμπιστεύεσαι, μπορεί να σου φανεί χρήσιμο για να γίνεις ακόμα καλύτερος.

2# Όταν υπάρχουν προβλήματα, προσπαθείς να βρεις λύσεις. Οι δυσκολίες στη ζωή μάλλον δεν θα σταματήσουν. Ενα ταλαντούχο και επινοητικό άτομο σκέφτεται ‘έξω από το κουτί’ για να λύσει περίπλοκα ζητήματα. Προσπάθησε να είσαι ανοιχτόμυαλος. Κάνε brainstorming με άλλα άτομα και να έρθουν στην επιφάνεια καλές λύσεις. Κατά τη διάρκεια αυτών των brainstorming, αποδέξου ότι δεν υπάρχουν λάθος απαντήσεις – όλες οι προτάσεις αξίζει να ληφθούν υπόψη τουλάχιστον. Επίσης: Οι ταλαντούχοι και ικανοί άνθρωποι δεν αναζητούν πάντα νέες λύσεις. Γνωρίζουν την αξία της μεγιστοποίησης των τρεχουσών ευκαιριών και πόρων. Ένα ικανό άτομο είναι σε θέση να θέσει τις σωστές ερωτήσεις κατά την επίλυση προβλημάτων. Αυτό τον διευκολύνει να φτάσει πιο γρήγορα στη ρίζα του ζητήματος και να βρει τη σωστή λύση.

3# Είσαι ευέλικτος. Όταν τα challenges έρχονται στο δρόμο σας, είστε αρκετά ευέλικτοι για να ξεπεράσετε αυτές τις προκλήσεις. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι ευέλικτοι και είναι έτοιμοι να αλλάξουν γνώμη για κάτι αν χρειαστεί. Όπως λέει και μια σοφή φράση: Η πρώτη σου ιδέα σπάνια είναι η καλύτερη.

4# Είσαι δημιουργικός. Παρόλο που οι ταλαντούχοι άνθρωποι μπορούν να πάρουν έμπνευση από αυτό που έχουν δημιουργήσει οι άλλοι, έχουν επίσης τη μεγάλη ικανότητα να εμπνέουν οι ίδιοι την πρωτοτυπία και την καινοτομία. Ο μεγαλύτερος φόβος αυτών των ανθρώπων είναι να χαρακτηρίζονται ως αντιγραφείς ή μιμητές. Αν είστε σε αυτή την κατηγορία, υπάρχει επίσης μια ατελείωτη επιθυμία να κάνετε πράγματα καλύτερα από τους ανθρώπους πριν από εσάς. Αυτό ωθεί τους ανθρώπους να φτάσουν σε μεγαλύτερα ύψη από τους υπόλοιπους.

5# Δεν φοβάσαι να ξεκινήσεις από το μηδέν. Όλοι κάποτε ήταν αρχάριοι. Πολλοί από τους ανθρώπους που είναι σήμερα στην κορυφή στο πεδίο τους, ξεκίνησαν κάποτε από το μηδέν. Μπορεί στην αρχή να έχεις ένα αίσθημα φόβου και άγχους- όπως όλοι οι άνθρωποι. Αλλά δεν αφήνεις τον φόβο αυτόν να ελέγξει την ζωή σου. Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις, και να βγεις έξω από την ζώνη άνεσης σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν οι ευφυείς άνθρωποι, όπως έλεγε ο Steve Jobs

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 13 =