αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν βλέπεις αυτά τα 4 σημάδια στον εαυτό σου, μάλλον πρέπει να αρχίσεις να παίρνεις μερικά ρίσκα

Αν βλέπεις αυτά τα 4 σημάδια στον εαυτό σου, μάλλον πρέπει να αρχίσεις να παίρνεις μερικά ρίσκα

Αν και χρειάζεται να κινούμαστε με προσοχή στη ζωή, αν νιώθετε ότι είστε υπερβολικά… προσεκτικοί, αυτό μπορεί να σας εμποδίζει να ζήσετε μια διασκεδαστική, συναρπαστική ζωή. Και ίσως είναι καιρός να κάνετε κάποιες αλλαγές!

Η αλήθεια είναι ότι το να παίρνεις ρίσκα μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά αν το κάνεις σωστά και με μια ισορροπία, μπορείς να ανοίξεις έναν ολόκληρο κόσμο πιθανοτήτων.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος άνθρωπος είναι «υπερβολικά συντηρητικός». Και θα παραθέσουμε μερικές αλλαγές που μπορεί να κάνει για να πάρει κάποια υπολογισμένα ρίσκα.

Ζητάτε συνεχώς… έγκριση από άλλους πριν πάρετε αποφάσεις

Ένα από τα πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι είστε υπερβολικά προσεκτικοί, είναι όταν νιώθετε πάντα την ανάγκη να ρωτάτε τους γύρω σας για τη γνώμη τους σχετικά με τις αποφάσεις σας.

Αν και αυτό είναι φυσιολογικό ως ένα βαθμό, υποδηλώνει μεγαλύτερο πρόβλημα εάν δεν μπορείτε να κάνετε απλά πράγματα όπως να βγείτε για δείπνο ή να αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεστε την έγκριση άλλων ατόμων για να επικυρώσετε την απόφασή σας.

Μάλλον δεν εμπιστεύεστε τη δική σας κρίση.

Δοκιμάστε αυτό: Την επόμενη φορά που πρόκειται να ζητήσετε τη γνώμη ενός φίλου ή μέλους της οικογένειας για κάτι αρκετά μικρό και ασήμαντο, κρατηθείτε. Προχωρήστε και δείτε πού θα καταλήξετε – αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να χτίσετε εμπιστοσύνη στον εαυτό και στις αποφάσεις σας! Επιπλέον, είναι ένας υπολογισμένο ρίσκο καθώς δεν κάνετε σχέδια που θα σας αλλάξουν τη ζωή. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο η επιλογή ενός εστιατορίου για δείπνο.

Overthiking

Ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να χρειαστείτε άλλα άτομα για να επικυρώσουν τις επιλογές σας είναι ότι σκέφτεστε υπερβολικά κάθε κατάσταση σε τέτοιο βαθμό που μπαίνετε σε κατάσταση «παράλυσης».

Με απλά λόγια, εδώ ξοδεύετε πολύ χρόνο σταθμίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και καταλήγετε εντελώς αποκλεισμένοι και ανίκανοι να προχωρήσετε. Και ενώ η ανάλυση των αποφάσεών σας είναι καλό πράγμα, πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ της ανάληψης ενός υπολογισμένου ρίσκου και της ακρόασης της διαίσθησής σας.

Δοκιμάστε αυτό: Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο. Δώστε στον εαυτό σας ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα για να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες, να τις αναλύσει και να αποφασίσει μόλις τελειώσει το χρονόμετρο.

Αποφεύγετε νέες εμπειρίες

Δυσκολεύεστε να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας; Σε φρικάρουν οι νέες εμπειρίες; Αν ναι, είναι άλλο ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι είστε υπερβολικά προσεκτικοί. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς αγωνιζόμαστε να ξεφύγουμε από αυτό που θεωρούμε «ασφαλές», αλλά για να πετύχεις προσωπική ανάπτυξη, είναι σημαντικό να βγαίνουμε «έξω από το κουτί» τακτικά.

Δοκιμάστε αυτό: Προκαλέστε τον εαυτό σας να δοκιμάζει ένα νέο πράγμα κάθε εβδομάδα. Θα μπορούσαν να είναι μικρές εμπειρίες, όπως να συμμετάσχετε σε μια κοινότητα που σας ενδιαφέρει ή να κάνετε μόνοι σας μια ημερήσια εκδρομή σε μια κοντινή πόλη.

Εστιάζετε στα χειρότερα σενάρια

Το μυαλό σας πάει πάντα κατευθείαν στο χειρότερο σενάριο; Ενώ η εξέταση του χειρότερου σεναρίου δεν είναι ποτέ κάτι κακό, αν γίνεται πολύ συχνά ή φτάνει στην υπερβολή, μπορεί να σας εμποδίσει να δοκιμάσετε νέα πράγματα ή να αποκτήσετε νέες εμπειρίες.

Δοκιμάστε αυτό: Όταν συνειδητοποιήσετε ότι μπαίνετε σε ένα αρνητικό σπιράλ και σκέφτεστε τα χειρότερα σενάρια (μερικές φορές ακόμη και παράλογες σκέψεις), προσπαθήστε να εστιάσετε στα θετικά.

Ναι, η ομιλία σας θα μπορούσε να τελειώσει με το κοινό να γελά μαζί σας ή θα μπορούσε να πάει πιο ομαλά από ό,τι νομίζατε και να αφήσετε μια εξαιρετική εντύπωση στο αφεντικό σας! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επαναπροσδιορίσεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι να πάρεις ρίσκα – ζυγίστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και σκεφτείτε αν υπάρχουν όντως πολλές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί το «χειρότερο σενάριο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =