αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν βλέπεις αυτά τα 3 απρόσμενα σημάδια στον εαυτό σου, είσαι πιο πετυχημένος από ότι νομίζεις

Αν βλέπεις αυτά τα 3 απρόσμενα σημάδια στον εαυτό σου, είσαι πιο πετυχημένος από ότι νομίζεις

Ειδικά στην εποχή των social media που ζούμε, είναι εύκολο να δεις ανθρώπους που φαίνονται πιο πετυχημένοι από εσένα. Εάν είναι επιχειρηματίες, ίσως έχουν περισσότερους υπαλλήλους, μεγαλύτερα γραφεία, περισσότερους πελάτες με κύρος, περισσότερη χρηματοδότηση.

Ή γενικότερα, είναι πιο ταλαντούχοι. Έχουν περισσότερα skills.

Ή απλώς είναι πιο επιτυχημένοι, είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά.

Αλλά αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να μην ισχύει. Το αμερικανικό inc.com παραθέτει 3 συγκεκριμένα σημάδια που αν τα βλέπεις στον εαυτό σου, τότε μάλλον είσαι πιο πετυχημένος από ότι νομίζεις. Ανεξάρτητα από το πεδίο στο οποίο δραστηριοποιείσαι.

1# Έχεις μόνο 1 ή 2 στενούς φίλους

Οι στενές φιλίες είναι όλο και πιο σπάνιες. Το 21% των millennials ερωτηθέντων σε μια έρευνα του 2019 ανέφεραν ότι δεν είχαν φίλους. Αλλά υπάρχει και αυτό: Μια μελέτη σε 300.000 ανθρώπους διαπίστωσε ότι το να έχεις λίγους στενούς φίλους σε οδηγεί κατά πάσα πιθανότητα σε μια καλύτερη ζωή.

Ενώ μπορεί να θέλετε να έχετε περισσότερους φίλους, αυτό που έχει σημασία είναι η ποιότητα των φιλιών σας, όχι η ποσότητα. Πραγματικοί φίλοι μπορεί να είναι: Άνθρωποι που, αν τους τηλεφωνήσετε στις 3 το ξημέρωμα επειδή χρειάζεστε βοήθεια, θα έρθουν. Χωρίς ερωτήσεις. Το κλειδί είναι να έχετε έως δύο ή τρεις πραγματικά, πολύ καλούς φίλους — και μετά, φυσικά, πολλούς ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα φίλοι, αλλά είναι διασκεδαστικό να κάνετε παρέα μαζί τους. Ή μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα. Ή θέλετε να δημιουργήσετε μια αμοιβαία επωφελή σχέση.

2# Έχεις την τάση να πιστεύεις ότι κάνεις λάθος

Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που παίρνουν μια θέση… και μετά φωνάζουν πόσο δίκιο έχουν, ενώ αγνοούν εντελώς διαφορετικές απόψεις ή οπτικές. Θεωρούν ότι έχουν δίκιο- και θέλουν να ξέρεις ότι έχουν δίκιο. Ωστόσο, η συμπεριφορά τους δεν είναι ένδειξη ευφυΐας. Είναι ένα κλασικό σημάδι του φαινομένου Dunning-Kruger, ενός τύπου γνωστικής προκατάληψης κατά την οποία οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πιο έξυπνοι και πιο ικανοί από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Εάν είσαι ανίκανος… δεν μπορείς να ξέρεις ότι είσαι ανίκανος. Οι δεξιότητες που χρειάζεσαι για να δώσεις τη σωστή απάντηση είναι οι ίδιες δεξιότητες που χρειάζεσαι για να αναγνωρίσεις σωστή απάντηση.

Θεωρείτε ότι δεν έχετε όλες τις απαντήσεις; Δεν υποθέτετε αυτόματα ότι έχετε δίκιο; Είναι πιο πιθανό να πείτε «νομίζω» παρά «ξέρω»; Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι είστε πιο έξυπνοι και πιο ολοκληρωμένοι από όσο νομίζετε. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs θεωρούσε ότι το να αλλάζεις γνώμη είναι σημάδι ευφυίας.

3# Δεν νιώθεις πλούσιος

Τα χρήματα έχουν σημασία. Αλλά όσον αφορά το αίσθημα επιτυχίας και ευτυχίας, τα χρήματα δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσο νομίζετε. Όπως διαπίστωσε μια μελέτη του 2009 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Positive Psychology, η ευημερία είναι ένας αδύναμος προγνωστικός δείκτης της ευτυχίας. Και σύμφωνα με διάσημη μελέτη του Princeton του 2010: Πέρα από 75.000 $ τον χρόνο… το υψηλότερο εισόδημα δεν είναι ούτε ο δρόμος προς την ευτυχία, ούτε ο δρόμος για την ανακούφιση από τη δυστυχία ή το άγχος. Ίσως τα 75.000 $ είναι το όριο πέρα ​​από το οποίο οι περαιτέρω αυξήσεις στο εισόδημα δεν βελτιώνουν πλέον την ικανότητα των ατόμων να κάνουν ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για τη συναισθηματική τους ευεξία, όπως να περνούν χρόνο με άτομα που συμπαθούν, να αποφεύγουν τον πόνο και τις ασθένειες, και να απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο.

Αντί να ορίζετε την επιτυχία με μια γραμμή τερματισμού – έναν αριθμό, μια μέτρηση, ένα συγκεκριμένο σπίτι ή συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή συγκεκριμένο δημόσιο στάτους – ορίστε την επιτυχία από το αν θα κάνετε τη δουλειά που σας αρέσει. Μία εργασία που σας αφήνει να νιώθετε πληρότητα, ικανοποίηση και ευτυχία. Μία εργασία που σας επιτρέπει να ελέγχετε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τη μοίρα σας. Και μετά λάβετε υπόψη το αν έχετε την ευκαιρία, τουλάχιστον περιστασιακά, να κάνετε επιλογές που σας ευχαριστούν.

Να ξοδεύεις ένα μέρος του εισοδήματός σου σε πράγματα που θέλεις να κάνεις: Επενδύσεις, ψυχαγωγία, υποστήριξη ενός σκοπού ή ό,τι σε κάνει να νιώθεις πιο ικανοποιημένος και χαρούμενος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελεάννα Μαυροφρύδη είναι μία millennial illustrator που σχεδιάζει «αφιλτράριστα» σκίτσα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 12 =