αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν ακούσεις κάποια από αυτές τις 3 φράσεις από το αφεντικό σου, μάλλον σκοπεύει να σε απολύσει

Αν ακούσεις κάποια από αυτές τις 3 φράσεις από το αφεντικό σου, μάλλον σκοπεύει να σε απολύσει

Η στιγμή της απόλυσης μπορεί να εμπεριέχει δάκρυα, φωνές, ή κλείσιμο τηλεφώνων… στα μούτρα, σωστά; Όχι ακριβώς. Σύμφωνα με τη bestseller business συγγραφέα και συνεργάτη του CNBC, Suzy Welch, οι περισσότεροι τερματισμοί σχέσεων ή συνεργασιών της πραγματικής ζωής δεν μοιάζουν καθόλου με αυτά που βλέπουμε στις ταινίες.

Συνήθως δεν υπάρχει… δράμα στο σκηνικό τη στιγμή που συμβαίνει. Ούτε δραματική μουσική, όπως εξηγεί η Welch στο CNBC.

«Στην πραγματικότητα, μερικές φορές τα προειδοποιητικά σημάδια είναι τόσο διακριτικά που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν ότι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο», τονίζει η συγγραφέας.

Αλλά αν προσέξετε και ακούσετε προσεκτικά, μπορείτε συχνά να δείτε αυτό που έρχεται. Εάν ο διευθυντής σας ή ο εργοδότης σας χρησιμοποιεί μία από τις ακόλουθες τρεις φράσεις, η Welch προειδοποιεί ότι μπορεί να πρόκειται να απολυθείτε.

Μπορείς να μου το στείλεις αυτό γραπτά;

Το να σας ζητηθεί να γράψετε κάτι μπορεί να είναι μια ‘κόκκινη σημαία’ ότι το αφεντικό σας συγκεντρώνει όλα τα υλικά που χρειάζεται για να δικαιολογήσει την απόλυσή σας. «Όταν ένα αφεντικό σας ζητά να τεκμηριώσετε γραπτά οτιδήποτε», λέει η Welch, «γεμίζει τον φάκελο σας για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία της απόλυση σας».

Νομίζω ότι πρέπει να ενημερωθεί το τμήμα HR για αυτό

Εάν ζητηθεί η παρουσία ενός εκπροσώπου από το τμήμα HR για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, η Welch λέει ότι θα πρέπει να φοβάστε «πολύ» για τη θέση σας στην εταιρεία. Λειτουργεί ως ένας… δικηγόρος διαζυγίου. «Κατανοήστε ότι το HR βρίσκεται στο δωμάτιο για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση προς μια ‘συνειδητή αποδέσμευση’».

Δεν ταιριάζεις σε αυτό τον ρόλο

Οι εταιρείες σήμερα δεν αναζητούν απλά ταλαντούχους εργαζόμενους που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Αναζητούν επίσης υπαλλήλους που μπορούν να ταιριάξουν καλά με την αποστολή, την εταιρική κουλτούρα και τις αξίες ενός Οργανισμού. Γι’ αυτό, λέει η Welch, αν ανοίγει η συζήτηση για το αν ταιριάζετε σε μια εταιρεία/ ρόλο, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως προειδοποιητικό σημάδι ότι το αφεντικό σας μπορεί να μην σας βλέπει με καλό μάτι. Πολλοί εργοδότες ή μάνατζερ χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι «δεν ταιριάζεις» με τον Χ ρόλο/εταιρία για να προχωρήσουν σε μία απόλυση, αφού κάτι τέτοιο δεν μπορεί στην ουσία να αμφισβητηθεί. «Έχει να κάνει καθαρά με την οπτική του θεατή, και αν αυτός ο θεατής είναι το αφεντικό σου, δεν έχεις τύχη», λέει η συγγραφέας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =