αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν αγχώνεσαι… όταν ακούς για networking, εδώ είναι 5 πράγματα που θα σε βοηθήσουν

Αν αγχώνεσαι… όταν ακούς για networking, εδώ είναι 5 πράγματα που θα σε βοηθήσουν

Το networking μπορεί να γίνει παντού. Στο Twitter, στο πανεπιστήμιο, στα events ή στα Starbucks. Και είναι αυτό που μπορεί να σε οδηγήσει στην επαγγελματική επιτυχία. ΟΚ, εκτός αν έχεις μια στρωμένη δουλειά από τον μπαμπά σου, οπότε εκεί δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως, η δικτύωση είναι σημαντική.

Εδώ υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο άνετοι με την διαδικασία της δικτύωσης. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία συνήθως, αφού δεν γνωρίζουν νέους ανθρώπους και δεν αρπάζουν ευκαιρίες που μπορεί να είναι ακόμα και μπροστά τους. Ας δούμε λοιπόν 5 κινήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν, αν αγχώνεσαι όταν ακούς για networkings.

1# Κατανόησε την έννοια της δικτύωσης: Αρκετοί πιστεύουν ότι η δικτύωση είναι κάτι κακό. Ειδικά στην Ελλάδα. Κι όμως, στην πραγματικότητα η δικτύωση είναι η διαδικασία κατά την οποία γνωρίζεις νέους ανθρώπους ή δημιουργείς καλύτερες σχέσεις με άτομα που ήδη γνωρίζεις. Μπορείς να δεις βίντεο αρκετών coaches και γκουρού του είδους, για να καταλάβεις το πως ακριβώς θα κάνεις το networking.

2# Δεν χρειάζονται επισημότητες: Όταν ακούμε για δικτύωση, συνήθως μας έρχονται στο μυαλό κοστούμια και λαμπερά events. Όπως είπαμε όμως, η διαδικασία αυτή μπορεί να συμβεί παντού. Ακόμα και σε έναν καφέ. Άρπαξε λοιπόν την κάθε ευκαιρία.

3# Να θυμάσαι ότι ήδη έχεις δίκτυο: Μπορεί να εστιάζεις στις νέες επαφές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς κάτι επίσης σημαντικό. Όχι έχεις ήδη ένα δίκτυο. Σε αυτό μπορεί να είναι συνάδελφοι, φίλοι, γείτονες ή απλές επαφές στα social media. Κράτα επαφές μαζί τους. Μάλιστα, οι ίδιοι μπορεί να σε γνωρίσουν και σε άλλα άτομα.

4# Είναι win-win: Μην κοιτάς μόνο την δική σου πλευρά. Η δικτύωση είναι προς όφελος και των δύο ή των περισσότερων πλευρών που συμμετέχουν. Πριν ζητήσεις μια χάρη, πρότεινε να λύσεις ένα πρόβλημα που έχει ο άλλος άνθρωπος, αν μπορείς. Έτσι θα δημιουργηθεί μια καλύτερη σχέση.

5# Χρησιμοποίησε τα social media: Ναι, στην εποχή μας δεν γίνεται να μην τα χρησιμοποιήσεις. Τα social media μπορούν να σου ανοίξουν πόρτες που δεν φαντάζεσαι. Φτιάξε εκεί το δίκτυο σου και κάνε το όλο και μεγαλύτερο όσο περνά ο καιρός. Η καλύτερη πλατφόρμα για αυτό είναι το Linkedin, όμως τα Facebook και Twitter είναι επίσης καλά, από τη στιγμή που τα διατηρείς σε ένα επαγγελματικό επίπεδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − two =