αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αν έχετε μια ιδέα και δεν κάνετε κάποια ενέργεια, τελειώσατε»: Μερικές συμβουλές από τον συνιδρυτή του Netflix

«Αν έχετε μια ιδέα και δεν κάνετε κάποια ενέργεια, τελειώσατε»: Μερικές συμβουλές από τον συνιδρυτή του Netflix

Για να γίνεις πετυχημένος, δεν αρκεί να έχεις μια καλή ιδέα. «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον τύπο που πηγαίνει σε μια παρέα και λέει ‘Ω, είχα αυτήν την ιδέα πριν από δύο χρόνια’. Λοιπόν, γιατί δεν έκανες κάτι πριν από δύο χρόνια;» τονίζει ο Marc Randolph, συνιδρυτής του Netflix. Και δεν έχει άδικο.

«Αν έχετε μια ιδέα και δεν κάνετε κάποια ενέργεια, τελειώσατε», λέει ο ίδιος μιλώντας στο CNBC.

Τα καλά νέα, σύμφωνα με τον Randolph, είναι ότι η ιδέα δεν χρειάζεται να είναι τέλεια. «Η ιδέα σου μπορεί να είναι κακή, η ιδέα σου μπορεί να είναι λάθος. Δεν ξέρετε ακόμα πώς ή γιατί, αλλά μέχρι να βάλετε την ιδέα εκεί έξω και να τη δείτε να συγκρούεται με τον πραγματικό κόσμο, δεν θα ξέρετε προς ποια κατεύθυνση πρέπει να πάτε» εξηγεί.

«Είναι μια επαναληπτική διαδικασία: Έχω μια ιδέα. Ανακαλύπτω γιατί είναι κακή. Την μετατρέπω σε κάτι άλλο. Ανακαλύπτω γιατί είναι κακή η νέα ιδέα. Και συνεχίζετε να το κάνετε αυτό έως ότου, αν είστε τυχεροί και επίμονοι, τελικά θα βρείτε κάτι που θέλουν άλλοι άνθρωποι», εξηγεί ο Mr Netflix.

Ο Randolph σημείωσε ότι αφού πέρασε εβδομάδες προσπαθώντας να τελειοποιήσει μια στρατηγική ή ένα προϊόν, αυτός και ο έτερος συνιδρυτής έμαθαν ότι ήταν καλύτερο να λανσάρεις τα πράγματα γρήγορα και να δουλέψεις με βάση τα σχόλια του κοινού. «Συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν καλή ιδέα να τους το δείξουμε αμέσως, και λειτούργησε», είπε.

Ο ίδιος είναι ξεκάθαρος σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις όταν έχεις μια ιδέα: «Το πρώτο πράγμα: Πρέπει να κάνετε κάτι. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ιδέες, αυτές οι ιδέες κάθονται στο κεφάλι τους για πάντα έως ότου τελικά πεθάνουν», ξεκαθαρίζει ο Randolph.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =