αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν έχεις πετύχει αυτά τα 7 πράγματα στην καριέρα σου μέχρι τα 35 σου, θα είσαι έτοιμος να πας στο επόμενο level

Αν έχεις πετύχει αυτά τα 7 πράγματα στην καριέρα σου μέχρι τα 35 σου, θα είσαι έτοιμος να πας στο επόμενο level

Ο καθένας ακολουθεί το δικό του μονοπάτι. Εφαρμόζοντας ό,τι λειτουργεί καλά για τον ίδιο (και αποφεύγοντας ο,τι δεν λειτουργεί). Αλλά όταν πρόκειται για την καριέρα σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι καλύτερο να τα κάνετε νωρίτερα… παρά αργότερα.

Η παρακάτω λίστα θα σε βοηθήσει. Είναι πράγματα που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στους μεγάλους στόχους σου και θα κάνουν, πιθανότατα, καλύτερο το επαγγελματικό σου μέλλον. Τα παρακάτω points είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που δημοσίευσε το αμερικανικό The Muse, και περιλαμβάνει μερικά πράγματα που είναι καλύτερο να έχεις κάνει στην καριέρα σου μέχρι τα 35 σου. Πρέπει να τα καταφέρεις όλα αυτά; Όχι απαραίτητα. Αλλά δες τα με προσοχή. Μπορούν να έχουν πραγματικά μεγάλο αντίκτυπο στην καριέρα σου.

1# Να ξέρεις την «υπερδύναμη» σου. Ή, με άλλα λόγια, να ξέρετε το 1 πράγμα στο οποίο είστε πραγματικά καταπληκτικοί. Η serial entrepreneur, Tina Roth Eisenberg, λέει ότι όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι που έχει γνωρίσει, γνωρίζουν ακριβώς σε ποιο πράγμα είναι οι καλύτεροι.

2# Να ξέρεις που είσαι αδύναμος. Από την άλλη, είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε τι δεν είστε τόσο καλοί. Όχι για να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα — ούτε στο ελάχιστο! — αλλά για να σας βοηθήσει να ξέρετε ποιους πρέπει να προσλάβετε και να συνεργαστείτε για να συμπληρώσετε το σύνολο των δεξιοτήτων σας και ποιες εργασίες πρέπει να αναθέσετε αλλού (ώστε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο σε αυτό που είστε καλοί).

3# Να ξέρεις τι «δεν διαπραγματεύεσαι» στην καριέρα σου. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες στη ζωή σας και δεν πρέπει να σπαταλάτε ενέργεια συμφωνώντας σε πράγματα που δεν συνάδουν με αυτό που θέλετε να κάνετε. Επομένως, να είστε πραγματικά ειλικρινείς σχετικά με το τι θέλετε και τι χρειάζεστε στην καριέρα σας και, στη συνέχεια, δημιουργήστε μια λίστα με πράγματα που «δεν διαπραγματεύεστε» και που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως οδηγό την επόμενη φορά που θα πάρετε μια απόφαση καριέρας.

4# Κάνε κάτι για το οποίο είσαι πραγματικά υπερήφανος. Είτε είναι κάτι για το οποίο θα σας θυμούνται για πάντα, είτε κάτι για το οποίο πληρώνεστε για να κάνετε ή ακόμα και κάτι που θέλετε πραγματικά να κάνετε στη ζωή σας, φροντίστε να έχετε κάτι στο βιογραφικό σας για το οποίο είστε πραγματικά περήφανοι.

5# Μάθε από μια αποτυχία. Ας το παραδεχτούμε, όλοι έχουμε αποτύχει παταγωδώς σε κάτι. Τι είναι πιο σημαντικό; Να πάρεις το χρήσιμο μάθημα από μια αποτυχία, και εξελιχθείς και να είσαι καλύτερος στη συνέχεια.

6# Κάνε κάτι που σε φοβίζει. Αυτό επεκτείνει τα όριά σας λίγο περισσότερο – αφού πρέπει να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Είτε μιλάτε σε ένα συνέδριο, είτε πηγαίνετε για μια (μεγάλη) προαγωγή. Γιατί να μην δοκιμάσετε κάτι που σας τρομοκρατεί τουλάχιστον μία φορά στα πρώτα στάδια της καριέρας σας; Όπως λένε, τα μεγάλα ρίσκα μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες ανταμοιβές.

7# Χτίσε ένα δίκτυο ανθρώπων που εμπιστεύεσαι. Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχετε στην καριέρα σας είναι το δίκτυό σας. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Φρόντισε λοιπόν να χτίσεις ένα δίκτυο με άτομα που εμπιστεύεσαι και μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =