αρχικηVIRALΑν έχεις κάποια από αυτά τα 6 χαρακτηριστικά τότε οι άλλοι σε θεωρούν βαρετό (ακόμα κι αν δεν στο λένε)

Αν έχεις κάποια από αυτά τα 6 χαρακτηριστικά τότε οι άλλοι σε θεωρούν βαρετό (ακόμα κι αν δεν στο λένε)

Οκ, κανένας δεν θέλει να περνά χρόνο με ένα βαρετό άτομο. Το ακόμα χειρότερο: Το βαρετό άτομο να είσαι εσύ. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Οι άνθρωποι μπορεί να είναι βαρετοί με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορεί να εργάζεστε σε ένα βαρετό επάγγελμα ή να έχετε χόμπι που οι περισσότεροι άλλοι άνθρωποι βρίσκουν βαρετά, αλλά η εξυπνάδα και η ελκυστική προσωπικότητά σας… να σας σώζουν από το να σας θεωρούν «βαρετό» άτομο. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να έχετε μια «βαρετή»προσωπικότητα, αλλά το μουσικό ή καλλιτεχνικό σας ταλέντο ή η συναρπαστική δουλειά σας να σας κάνουν ένα ενδιαφέρον άτομο στα μάτια των άλλων.

Κάποιες πρώτες έρευνες σε βαρετούς ανθρώπους έδειξαν ότι το να έχεις πολύ στενά ενδιαφέροντα, να επαναλαμβάνεις τα ίδια παλιά αστεία και ιστορίες, να παραπονιέσαι ασταμάτητα και να δείχνεις ελάχιστο ενδιαφέρον για τις ζωές των άλλων, είναι κοινά συστατικά του να είσαι βαρετός.

Μια σειρά πολλά υποσχόμενων νέων μελετών από τον ψυχολόγο Wijnand van Tilburg και τους συνεργάτες του βοηθούν να διευρύνουμε την κατανόησή μας για τα κοινωνικά στερεότυπα που σχετίζονται με τους βαρετούς ανθρώπους. Στην πρώτη του μελέτη, όπως μεταδίδει το psychology today, ο van Tilburg ζήτησε από 115 άτομα να δημιουργήσουν μια λίστα με πράγματα που συσχετίζουν με βαρετούς ανθρώπους και σε μια δεύτερη μελέτη, ζήτησε από 116 διαφορετικά άτομα να αξιολογήσουν πόσο έντονα τα στοιχεία που δημιουργήθηκαν στην πρώτη μελέτη συνδέονται με τους βαρετούς ανθρώπους. Τα αποτελέσματα αναλύθηκαν ανάλογα με τις προσωπικές ιδιότητες, τα επαγγέλματα και τα χόμπι που σχετίζονται με βαρετούς ανθρώπους.

Οι προσωπικές ιδιότητες που κάνουν ένα άτομο βαρετό περιλαμβάνουν:

-Να μην έχει κανένα ενδιαφέρον, να έχει πολύ λίγα ή ίσως να έχει μόνο ένα
-Να μην είναι αστείος και να μην έχει χιούμορ
-Έλλειψη απόψεων
-Να παραπονιόμαστε πολύ και να είμαστε αρνητικοί
-Να μιλάς πολύ και να είσαι κακός ακροατής
-Έλλειψη δημιουργικότητας και φιλοδοξιών

Τα πιο βαρετά επαγγέλματα περιελάμβαναν σχεδόν οτιδήποτε σχετίζεται με την εισαγωγή δεδομένων, τα οικονομικά, την ασφάλιση ή τη φορολογία: Οι λογιστές, οι τραπεζίτες, οι ασφαλιστικοί πράκτορες, οι στατιστικολόγοι, οι αναλογιστές και οι οικονομικοί σύμβουλοι ανήκουν προφανώς στην κατηγορία… υψηλού κινδύνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =