αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν έχεις αυτό το χαρακτηριστικό προσωπικότητας, είναι πιο πιθανό να γίνεις πλούσιος στη ζωή σου

Αν έχεις αυτό το χαρακτηριστικό προσωπικότητας, είναι πιο πιθανό να γίνεις πλούσιος στη ζωή σου

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για το πως μπορείς να βγάλεις περισσότερα χρήματα στην εποχή μας. Θυμήσου το πρόσφατο άρθρο: Βγάλε έξτρα εισόδημα online: Εδώ είναι 6 ιδέες που μπορείς να ξεκινήσεις από το σπίτι σου.

Αλλά τελικά, πως μπορείς να γίνεις πλούσιος; Ποιος είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να έρθει μια τέτοια εκτόξευση;

O πιο σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την οικονομική μας ευημερία, δεν είναι ούτε η ηλικία, ούτε η εκπαίδευση, ούτε το οικογενειακό εισόδημα ή το φύλο. Είναι η σχολαστικότητα. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσε μελέτη του 2023, που δημοσιεύτηκε στο Financial Planning Review.

οι ερευνητές εξέτασαν τα πέντε κυρίαρχα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας: Τον νευρωτισμό, την σχολαστικότητα, την εγκαρδιότητα, την εξωστρέφεια και την καταδεκτικότητα, προκειμένου να ανακαλύψουν πώς αυτοί οι ψυχολογικοί παράγοντες επηρεάζουν τη συσσώρευση πλούτου.

Σχολαστικότητα: Αυτό αντανακλά την τάση μας να είμαστε οργανωμένοι, υπεύθυνοι και προσανατολισμένοι στον στόχο. Τα σχολαστικά άτομα είναι επιμελή και αφοσιωμένα στις προσπάθειές τους, επιδεικνύουν αυτοπειθαρχία και δίνουν προτεραιότητα στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και όχι τόσο στο άμεσο, γρήγορο, πρόχειρο αποτέλεσμα.

Νευρωτισμός: Ο νευρωτισμός σχετίζεται με τη συναισθηματική αστάθεια και τα αυξημένα επίπεδα άγχους, ανησυχίας και εναλλαγών διάθεσης. Αντίθετα, τα χαμηλά επίπεδα νευρωτισμού αντανακλούν συναισθηματική σταθερότητα και ανθεκτικότητα.

Εγκαρδιότητα: Η εγκαρδιότητα χαρακτηρίζει τις διαπροσωπικές τάσεις όπως ο αλτρουισμός, η συνεργατικότητα και η ενσυναίσθηση. Τα υψηλά επίπεδα εγκαρδιότητας υποδηλώνουν ζεστασιά, συμπόνια και προδιάθεση για αρμονικές σχέσεις.

Εξωστρέφεια: Η εξωστρέφεια αναφέρεται στην κοινωνικότητα και τη διεκδικητικότητα. Οι εξωστρεφείς άνθρωποι είναι συχνά ενεργητικοί και «ευδοκιμούν» σε διάφορα κοινωνικά περιβάλλοντα.

Ανοιγμα σε εμπειρίες: Αντανακλά την κλίση προς την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την περιέργεια. Τα άτομα που διαθέτουν την εν λόγω αρετή είναι δεκτικά σε νέες ιδέες, ασπάζονται μη συμβατικές προοπτικές και αναζητούν πνευματική διέγερση.

Ναι, πιο κλασικοί δείκτες όπως η ηλικία και το εισόδημα παίζουν τον ρόλο τους. εξακολουθούν να αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα το αν θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε ποτέ τον πλούτο που ονειρευτήκαμε: Τα υψηλότερα επίπεδα εισοδήματος παρέχουν πρόσθετες ευκαιρίες επενδύσεων και αποταμίευσης, ενώ η ηλικία αφορά τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας για να «προκόψουμε». Την ίδια στιγμή η εκπαίδευση συμβάλλει στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας και στην κατάκτηση υψηλότερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, ενισχύοντας τη συνολική συσσώρευση πλούτου.

Αλλά το κλειδί είναι η σχολαστικότητα. Η οποία αποτελεί ισχυρό προγνωστικό δείκτη του αν θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε πλούτο ή όχι. Η επίδραση της σχολαστικότητας στην επίτευξη οικονομικών στόχων ξεπερνά την επίδραση του φύλου, της παιδείας και άλλων δημογραφικών χαρακτηριστικών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλεις να βάλεις χρήματα στην άκρη; Σταμάτα να αγοράζεις αυτά τα 5 πράγματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =