αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν έχεις αυτά τα 3 αρνητικά, τότε καλύτερα να μην ξεκινήσεις ένα παράλληλο project | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Αν έχεις αυτά τα 3 αρνητικά, τότε καλύτερα να μην ξεκινήσεις ένα παράλληλο project | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Έχουμε ξανά μιλήσει για τα παράλληλα projects. Είναι ουσιαστικά ένα δικό σου νέο εγχείρημα, το οποίο το ξεκινάς από το μηδέν. Ενώ συνεχίζεις την καθημερινή σου δουλειά. Αυτό είναι ένα μοντέλο στο οποίο πάνε πολλοί άνθρωποι (ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης), αφού έχει αρκετά θετικά. Πρώτα από όλα, έχεις μια μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια, αφού δεν ρισκάρεις να αφήσεις μέσα σε μια νύχτα την κανονική δουλειά σου και να μπεις full time στην νέα επιχείρηση, πλατφόρμα, blog, startup ή οποιοδήποτε project έχεις δημιουργήσει. Η διαδικασία γίνεται λίγο πιο σταδιακά. Κι αν η ιδέα σου δεν πάει καλά, απλά παραμένεις στην δουλειά που έκανες πάντα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο όμως δεν πετυχαίνει πάντα. Μπορεί να περάσεις ένα Χ χρονικό διάστημα σε πολύ έντονους ρυθμούς, χωρίς το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που θες. Μπορείς άραγε να «προβλέψεις» το αν είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να τρέξεις ένα παράλληλο project; Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ωστόσο, υπάρχουν 3 συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία αν τα βλέπεις στον εαυτό σου, τότε μάλλον δεν πρέπει να ξεκινήσεις μια τέτοια «επιχειρηματική περιπέτεια».

1# Δεν μπορείς να διαχειριστείς τον χρόνο σου

Αυτή είναι μια ικανότητα που πρέπει να έχεις γενικά. Η σωστή διαχείριση του χρόνου παίζει σημαντικό ρόλο. Πόσο μάλλον όταν θέλεις μέσα στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμα σου, να «χωρέσεις» ένα νέο εγχείρημα. Αν έχεις δει ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς μεγάλο όγκο δουλειάς και βγαίνεις συνεχώς… έξω από τα deadlines τότε μην ξεκινήσεις ένα παράλληλο project. Ίσως θα πρέπει πρώτα να μάθεις λίγο από time management και μετά να κάνεις νέα σχέδια.

2# Δεν είσαι παθιασμένος με την ιδέα σου

Ο δρόμος προς την επιχειρηματική επιτυχία είναι δύσκολος. Ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί άνθρωποι τα παρατούν, είναι γιατί δεν είναι παθιασμένοι με την νέα επιχείρηση τους. Αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, δεν θα αντέξεις σε αυτό τον ιδιαίτερο μαραθώνιο. ΟΚ, θα χρειαστεί να κάνεις μερικά βαρετά tasks. Όμως αν δεν είσαι παθιασμένος με την επιχείρηση και την ιδέα σου συνολικά, τότε δεν θα φτάσεις στην επιτυχία.

3# Δεν γνωρίζεις τα εμπόδια και τις θυσίες

Αρκετοί άνθρωποι ξεκινούν μια επιχείρηση, χωρίς να ξέρουν τις θυσίες που θα πρέπει να κάνουν. Και τα εμπόδια που θα βρουν μπροστά. Είσαι για παράδειγμα έτοιμος να θυσιάσεις τον χρόνο που θα πέρναγες με τους φίλους σου; Είναι μια βασική θυσία που πρέπει να κάνουν συνήθως οι επιχειρηματίες. Δες τα εμπόδια πριν ξεκινήσεις. Και αποφάσισε αν είσαι έτοιμος για ό,τι θα ακολουθήσει.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ιδρυτής του It’s Possible θα είναι καλεσμένος αυτή την Δευτέρα στην εκπομπή «Today». Ποιο θα είναι το θέμα που θα συζητηθεί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − seven =