αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑν έχεις ένα τέτοιο παλιό iPod στο σπίτι σου μπορείς να βγάλεις… χιλιάδες ευρώ

Αν έχεις ένα τέτοιο παλιό iPod στο σπίτι σου μπορείς να βγάλεις… χιλιάδες ευρώ

Ένα iPod πρώτης γενιάς που είχε που δοθεί σαν δώρο το 2001 και μετά είχε ξεχαστεί σε ένα ράφι στο Plano του Τέξας, πουλήθηκε για $29.000 στην πλατφόρμα επενδύσεων συλλεκτικών ειδών Rally την Πέμπτη.

Ο τότε έφηβος που είχε το iPod, το οποίο οι γονείς του είχαν αγοράσει έναντι $399 συν φόρο σε ένα κατάστημα της Apple, είπε στο Rally ότι σοκαρίστηκε όταν το πήρε. Τότε δεν ήξερε τι να το κάνει και έτσι το έβαλε σε ένα ράφι και μετά, το ξέχασε.

Ο πατέρας του ιδιοκτήτη είχε πεθάνει και ο γιος του ανακάλυψε ξανά το iPod όταν πήγε να καθαρίσει το πατρικό του. Η παρωχημένη πλέον συσκευή αναπαραγωγής μουσικής βρισκόταν στην αρχική του μπλε τσάντα του Apple store και στο αρχικό πακέτο της Apple.

Το iPod, που ήταν στην αρχική του σφραγισμένη συσκευασία, πουλήθηκε αρχικά μέσω μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης ή LLC, που δημιουργήθηκε από τη Rally τον Δεκέμβριο του 2021. Η LLC, η οποία κατείχε το iPod ως το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο, εισήχθη στην πλατφόρμα της Rally με 5.000 μετοχές που πωλήθηκαν σε 360 μετόχους προς $5 δολάρια, όπως είπε ο συνιδρυτής της πλατφόρμας Ρομπ Πετρότσο στο Barron’s.

Στα τέλη Ιουλίου, ένας ιδιώτης συλλέκτης αγόρασε όλες τις μετοχές για $29.000.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + ten =