αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν ένας άνθρωπος που γνωρίζεις έχει κάποια από αυτές τις 5 συμπεριφορές, καλύτερα να τον βγάλεις από τον κύκλο σου

Αν ένας άνθρωπος που γνωρίζεις έχει κάποια από αυτές τις 5 συμπεριφορές, καλύτερα να τον βγάλεις από τον κύκλο σου

Ακούμε συνεχώς για τοξικές προσωπικότητες. Το να μην σου τηλεφωνεί κάποιος ποτέ ή να μην σου ζητά συγγνώμη, είναι μερικά από τα κοινά χαρακτηριστικά που αποδίδουμε σε αυτού του είδους τους ανθρώπους. Αλλά η τοξικότητα μπορεί να είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Και μπορεί να σου δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Εάν κάποιος που γνωρίζεις εκδηλώνει κάποια από τις 5 συμπεριφορές που ακολουθούν παρακάτω, ίσως είναι καλύτερα να τον αφήσεις στο παρελθόν. Να κρατήσεις αποστάσεις πριν σε φθείρει.

1# Δεν αναγνωρίζει ότι σε πληγώνει. Όταν κάποιος ζητά συγγνώμη, θα πρέπει να το κάνει επειδή νιώθει όντως τύψεις και αυτό μπορεί να προέλθει μόνο από την κατανόηση της άποψης του άλλου. Η κατανόηση του γιατί κάτι που είπε ή έκανε, πλήγωσε κάποιον άλλο, είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για να μην κάνει το ίδιο λάθος στο μέλλον. Εάν κάποιος ζητά συνεχώς συγγνώμη χωρίς να αλλάξει τη συμπεριφορά του, είναι ένα σημαντικό σημάδι για το πόσο λίγο εκτιμά τη σχέση σας μαζί του.

2# Gaslight. Για αυτό έχουμε ξανά μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο. Το Gaslighting είναι ουσιαστικά όταν κάποιος αρνείται ένα γεγονός ή μια συνομιλία που έχει συμβεί. «Πότε έγινε αυτό;» μπορεί να είναι η πρώτη αντίδραση του. Το gaslighting δυνητικά μπορεί να υπάρξει σε κάθε είδους σχέση. Είναι η Νο1 τακτική χειραγώγησης των νάρκισσων.

3# Δεν είναι υποστηρικτικός. Η υποστήριξη ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα. Για κάποιους, είναι οικονομική. Για άλλους, είναι συναισθηματική. Και σε άλλες περιπτώσεις, η υποστήριξη μπορεί να είναι τόσο απλή όσο μια αναγνώριση της κατάστασής σας. Μερικές φορές το μόνο που θέλει κάποιος είναι μια αναγνώριση ότι περνάει μια δύσκολη στιγμή. Δεν θέλει… διάλεξη ή συμβουλές. Αν κάποιος δεν είναι υποστηρικτικός με τον τρόπο που θέλεις, μάλλον δεν θα σε βοηθήσει όπως αναμένεις στις δύσκολες στιγμές.

4# Κάνει το θύμα. Ενώ όλοι δικαιούμαστε να έχουμε μια κακή μέρα, αυτή η συμπεριφορά μπορεί να γίνει απίστευτα τοξική εάν το άλλο άτομο θεωρεί συνεχώς τον εαυτό του θύμα σε κάθε κατάσταση. Τέτοια άτομα αρνούνται να αναλύσουν τα λόγια και τις πράξεις τους και κατηγορούν συνεχώς τους άλλους για τη δυστυχία τους. Ενα τέτοιο άτομο δεν αναζητά ποτέ λύσεις. Το χειρότερο: Μπορεί να σου μεταδώσει αυτή την τοξική νοοτροπία.

5# Δεν σέβεται τα όρια σου. Τα όρια είναι επίσης διαφορετικά για τον καθένα, επομένως αυτό που μπορεί να λειτουργεί καλά για ένα άτομο, μπορεί να είναι τεράστιο πρόβλημα για κάποιον άλλο. Δεν μπορείς να περιμένεις από κάποιον να καταλάβει όλα τα προσωπικά σου όρια, εκτός κι αν του τα έχεις παραθέσει ανοιχτά. Οπότε αν συνεχίζει να μη σέβεται τα όρια που θέτεις, είναι σημάδι ότι δεν ενδιαφέρεται για τα όσα λες εσύ, αλλά κοιτά μόνο την δική του εξυπηρέτηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 18 =