αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑνοίγουν ξανά τα «Ελληνικά Γράμματα»: Ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα

Ανοίγουν ξανά τα «Ελληνικά Γράμματα»: Ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα

Ο εκδότης Παύλος Δ. Παπαχριστοφίλου ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», έξι χρόνια μετά την παύση της λειτουργίας τους και εννέα χρόνια μετά την εξαναγκαστική δική του αποχώρηση από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο.

Τα «Ελληνικά Γράμματα» υπήρξαν από τους σημαντικότερους οίκους της χώρας, με μεγάλη δραστηριότητα στα σχολικά και πανεπιστημιακά βιβλία, αλλά και στο χώρο της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας. Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας ήταν ο μεγαλύτερος στο χώρο, τόσο σε παραγωγή βιβλίων όσο και από πλευράς πωλήσεων, καθώς παρουσίαζε κύκλο εργασιών που άγγιζε τα 17 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το News247.gr, ξεκίνησαν το 1957 ως προσωπική επιχείρηση του Δημήτρη Παπαχριστοφίλου και πέρασαν στοv γιο του Παύλο, οπότε «άνοιξε» μια νέα περίοδος για την επιχείρηση, καθώς επεκτάθηκε σε πολλούς τομείς, όπως το παιδικό βιβλίο, η λογοτεχνία και το non fiction. Σημαντικοί συγγραφείς κοσμούσαν το πλούσιο εκδοτικό του πρόγραμμα, από τον Ευγένιο Τριβιζά μέχρι τον Μήτσο Αλεξανδρόπουλο, τον Σωτήρη Δημητρίου, τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη και τον Γιάννη Ξανθούλη, μεταξύ άλλων, για τους Έλληνες, και από τον Έκο, τον Μπόρχες, τον Κάρεϊ, τον Ουίλιαμ Τρέβορ και δεκάδες άλλους για τους ξένους. Και από τον ακαδημαϊκό χώρο δεκάδες πανεπιστημιακοί είχαν εμπιστευθεί τα έργα τους στα «Ελληνικά Γράμματα», ανάμεσά τους οι Γ. Μπαμπινιώτης, Ι. Ν. Παρασκευόπουλος, Θ. Πελεγρίνης, Στ. Παπαστάμου κ.ά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 13 =