αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνοίγει 5.500 θυρίδες η εφορία (και όχι μόνο)

Ανοίγει 5.500 θυρίδες η εφορία (και όχι μόνο)

Τις θυρίδες 5.500 μεγαλοοφειλετών, αλλά και καταθέσεις και ακίνητα που έχουν στο εξωτερικό, βάζει στο στόχαστρο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο μέσα στο 2017 να εισπράξει περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Βήματος της Κυριακής”.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες είσπραξης εσόδων ήδη έχουν ζητήσει από τις τράπεζες στοιχεία ταυτότητας των ενοικιαστών θυρίδων για να προχωρήσουν στη συνέχεια -όπου κριθεί απαραίτητο- σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται εντός αυτών για χρέη στο Δημόσιο.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, στην Ελλάδα 5.500 οφειλέτες χρωστούν συνολικά πάνω από 70 δισ., ενώ το 2016 από το κυνήγι των εν λόγω οφειλετών εισέρρευσαν στα ταμεία του κράτους 635 εκατ. ευρώ.

Μπίζνες στο Μονακό

Οι περισσότεροι που έχουν φύγει στο εξωτερικό ενώ χρωστούν μεγάλα ποσά στο κράτος έχουν προβλέψει να βρίσκονται σε κράτη που δεν έχει υπογραφεί ή δεν υπάρχει συμφωνία διοικητικής συνδρομής. Ένα από αυτά είναι το κράτος του Μονακό, το οποίο έχουν επιλέξει νέοι επιχειρηματίες για τις δραστηριότητές τους.

Κυνηγούν και τους… μικρούς

Το κυνήγι δε περιορίζεται μόνο στους μεγαλοοφειλέτες. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για το πρώτο δίμηνο το 2017. Τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 2,6 δισ. ευρώ, με τα συνολικά χρέη 4.052.270 φορολογουμένων να ξεπερνούν τα 93,9 δισ. ευρώ. Από αυτά εκτιμούν στο ΥΠΟΙΚ ότι εισπράξιμα είναι το πολύ 15 δισ. ευρώ.

Για το 2017 έχουν προγραμματιστεί φοροέλεγχοι-εξπρές σε χιλιάδες φορολογουμένους. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 112.300 έλεγχοι για έκδοση αποδείξεων, τήρηση βιβλίων, επιστροφές ΦΠΑ σε επαγγελματίες και θα δοθεί προτεραιότητα σε ανέλεγκτες υποθέσεις της τελευταίας πενταετίας αλλά και παλαιότερες.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − three =