αρχικηVIRALΑνοίγει το One&Only Aesthesis στα πρώην Αστέρια Γλυφάδας- Τι θα περιλαμβάνει η επένδυση των 300 εκατ. ευρώ

Ανοίγει το One&Only Aesthesis στα πρώην Αστέρια Γλυφάδας- Τι θα περιλαμβάνει η επένδυση των 300 εκατ. ευρώ

Σε δοκιμαστική και στη συνέχεια σε κανονική λειτουργία θέτει τους επόμενους μήνες η Grivalia Hospitality (GH) το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, One&Only Aesthesis (πρώην Αστέρια Γλυφάδας) στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, καθώς και το Avant Mar στην Πάρο.

Η Grivalia Hospitality με μετόχους την Fairfax Financial Holdings – FFH (40,6%) την Eurolife (44,5%) την Eurobank (9,1%) και την Grivalia Management (5,7%) έχει υπό κατασκευή πολυτελές «κάμπινγκ» στη Βούλα (ένα νέο τουριστικό προϊόν) και βρίσκεται στη φάση της ωρίμανσης δύο ακόμα σημαντικών επενδύσεων συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, στη Μύκονο και την Μεγαλόνησο (Πεταλιοί Ευβοίας).

Σε ενημέρωση του Τύπου χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της εισαγωγής της εταιρείας σε ελληνικό ή ξένο χρηματιστήριο, λέγοντας ότι είναι κάτι που τα στελέχη και οι μέτοχοι το εξετάζουν, χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσικό, το εμβληματικό One&Only Aesthesis θα ανοίξει δοκιμαστικά τον Αύγουστο προκειμένου να υπάρξει βεβαιότητα ότι όλα λειτουργούν άψογα και στη συνέχεια τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει να δέχεται τους επισκέπτες του.

Θα πρόκειται, είπε, για το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Το υπερπολυτελές θέρετρο θα περιλαμβάνει 128 κλειδιά (σουίτες, βίλες και δωμάτια) και θα απασχολεί 400 εργαζόμενους.

Ενδεικτικό είναι το κόστος ανά κλειδί που έχει διαμορφωθεί σε 1,2 εκατ. ευρώ. «Ξεκινήσαμε», πρόσθεσε ο επικεφαλής της GH, «με προϋπολογισμό κατασκευής 80 εκατ. ευρώ. Ωστόσο στην πορεία αποφασίσαμε ότι στο συγκεκριμένο έργο θα κάνουμε ότι πιο ποιοτικό υπάρχει και έτσι τελικά το κόστος κατασκευής διαμορφώθηκε στα 170 εκατ. ευρώ».

Η συνολική επένδυση όπως προαναφέραμε είναι ύψους 300 εκατ. (αγορά του ακινήτου, κατασκευή και χρηματοοικονομικό κόστος).

Η δεύτερη τουριστική ανάπτυξη που τίθεται σε λειτουργία από την GH(δοκιμαστικά τον Ιούνιο και κανονικά τον Ιούλιο βρίσκεται στην Πάρο (στην άκρη της Νάουσας). Είναι πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 38 δωματίων, επένδυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =