αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑνοίγει ξανά το εργοστάσιο Alumil στην Ξάνθη μετά από 9 χρόνια

Ανοίγει ξανά το εργοστάσιο Alumil στην Ξάνθη μετά από 9 χρόνια

Για εξαγωγές προορίζεται το σύνολο της παραγωγής του εργοστασίου της Alumil στην Ξάνθη, που ανοίγει και πάλι τον Απρίλιο έπειτα από εννέα χρόνια. Οπως εξηγεί μιλώντας στην Καθημερινή ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Γιώργος Μυλωνάς, η εταιρεία έχει αναπτυχθεί σε πλήθος μεγάλων ξένων αγορών, ενώ παράλληλα έχει αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εφαρμόζοντας πρακτικές ψηφιακής διαλογής του scrap που χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αλουμινίου και έτσι μπορεί να διαθέτει τελικά προϊόντα από πιστοποιημένο «πράσινο αλουμίνιο», καθώς η σχετική διαδικασία μειώνει έως και πέντε φορές το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα της παραγωγής.

Με τη ζήτηση για τέτοια πιστοποιημένα προϊόντα διεθνώς να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ειδικά για αρχιτεκτονικό αλουμίνιο σε σύγχρονα κτίρια αλλά και εν γένει, η διοίκηση της Alumil εκτιμά πως θα μπορέσει να συνεχίσει να απολαμβάνει εύρωστα περιθώρια μεικτού κέρδους ακόμα και αν η ευρύτερη ζήτηση καμφθεί. Σύμφωνα με τον Γ. Μυλωνά οι πολύ υψηλές τιμές, λόγω του κόστους των πρώτων υλών και της ενέργειας που απαιτεί η ενεργοβόρος παραγωγή αλουμινίου, αργά ή γρήγορα θα κάμψουν τη συνολική ζήτηση. Ωστόσο εξηγεί ότι το πελατολόγιο της εταιρείας έχει διευρυνθεί τόσο πολύ και σε τόσες διαφορετικές αγορές που ο όμιλος χρειάζεται ούτως ή άλλως περισσότερη παραγωγική δυναμικότητα.

Επενδύσεις σε πρόσθετη παραγωγική δυναμικότητα αλλά και στην παραγωγή προϊόντων πράσινου αλουμινίου πραγματοποιούν και άλλοι όμιλοι. Ωστόσο η Alumil έχοντας ήδη τη μονάδα στην Ξάνθη έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί γρηγορότερα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =