αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑνοίγει νέα data centers η IBM με στόχο να «χτυπήσει» τις Amazon και Microsoft

Ανοίγει νέα data centers η IBM με στόχο να «χτυπήσει» τις Amazon και Microsoft

Η IBM σχεδιάζει να τριπλασιάσει την χωρητικότητα data centers που έχει στη Βρετανία, όπως τόνισε σε σημερινή ανακοίνωσή της. Η τεχνολογική εταιρία ακολουθεί το παράδειγμα του Facebook και της Google που δεσμεύθηκαν να επενδύσουν στη χώρα παρά το δημοψήφισμα και την απόφαση για Brexit, στην προσπάθεια να τονώσει τον ανταγωνισμό κατά Amazon και Microsoft στο cloud.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής δέσμευση της IBM απέναντι στη Βρετανία, αν και η εταιρία δεν αποκάλυψε το μέγεθος της επένδυσής της, μεταδίδει το CNBC. Η IBM ετοιμάζεται να ανοίξει τέσσερα νέα data centers στη χώρα, οδηγώντας το σύνολο στα έξι.

Η πρώτη από τις νέες εγκαταστάσεις θα ανοίξει στα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ οι επόμενες τρεις θα ακολουθήσουν το 2017, όπως σημειώνει το Euro2day.gr.

Ο Sebastian Krause, επικεφαλής της IBM Cloud στην Ευρώπη, επεσήμανε ότι η Βρετανία είναι μια «ελκυστική αγορά» για επενδύσεις, παρά την απόφασή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τα ποσοστά ανάπτυξης για το cloud στη Βρετανία θα πρέπει να είναι περίπου 25% (…) μέχρι το 2020, επομένως είναι μια σημαντική ευκαιρία, ιδιαίτερα αν αναλογιστείτε ότι η ευρωπαϊκή αγορά cloud είναι σε μέγεθος περίπου στα 100 δισ. δολάρια (…) και η Βρετανία αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο αυτών», τόνισε το στέλεχος, μιλώντας στην τηλεόραση του διεθνούς δικτύου.

Ο επικεφαλής υπογράμμισε πως η υποτίμηση της στερλίνας δεν αποτέλεσε παράγοντα στην απόφαση της IBM να επεκτείνει τα data centers της στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Αξιολογούμε περιοχές για να επενδύσουμε, παρατηρούμε την αγορά αρκετά έντονα με τον καιρό, άρα αυτή η απόφαση έχει αξιολογηθεί αρκετό καιρό πριν το Brexit», τόνισε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + fourteen =